2024. április 26., péntek
ROLAND GARROS

Párizs csúcsrangadóra hangol

Novak Đoković tegnap késő délután az orosz Karen Hacsanovval mérkőzött a Roland Garros negyeddöntőjében. A szerb teniszező, aki Párizsban nem kis eséllyel a férficsúcsot jelentő 23. nagy serlegért küzd, az egymás közötti mérleg alapján favoritnak számított, bár Hacsanov mindig kemény ellenfélnek bizonyult. Ha győzött, Novak az elődöntőben a világelső spanyol Carlos Alcaraz és a nagy tornákon kétszer döntős görög Sztefanosz Cicipasz találkozójának továbbjutójával mérkőzik. Párizsban fokozódik az izgalom, hisz a görög szurkolóit kivéve mindenki Alcaraz–Đoković csúcsrangadót vár.

Hétfőn délután és este a norvég Casper Ruud egyenrangú meccsen verte meg a chilei Nicolas Jarryt, a dán Holger Rune szorongatott helyzetből menekülve múlta felül az argentin Francisco Cerundolót, Alexander Zverevnek inkább a bírókkal volt gondja az inzulininjekciók miatt, nem pedig a bolgár Grigor Dimitrovval, az argentin Tomas Etcheverry dolgát pedig a japán Josihito Nisioka sérülése tette egészen könnyűvé. Ma így az elődöntőért Ruud–Rune skandináv rangadó és Zverev–Etcheverry meccs következik.

Zverevnek nem Dimitrovval, hanem a bíróval volt nagyobb gondja (Fotó: Beta/AP)

Zverevnek nem Dimitrovval, hanem a bíróval volt nagyobb gondja (Fotó: Beta/AP)

A nőknél az első elődöntős a cseh Karolína Muchová lett, aki a Szabalenka–Szvitolina rangadó győztesét várja, ma pedig a negyeddöntőben még a Świątek–Gauff és a Dzsabir–Haddad mérkőzés lesz műsoron. A világelső lengyel az ukrán Leszja Curenko feladásával nyert, Gauff rutinosan verte meg a szlovák Anna Karolína Schmiedlovát, míg a brazil Beatriz Haddad Maia és a spanyol Sara Sorribes kemény és hosszú csatájából az előbbi került ki győztesként.

Muchová tegnap két játszmában győzte le az orosz Anasztaszija Pavljucsenkovát. A cseh ezzel beállította a legjobbját a Grand Slam-tornákon, hisz két éve az Australian Openen jutott be a négy közé. Muchovának az első játszmában három break kellett, hogy leküzdje veterán ellenfelét, a másodikban viszont már könnyebben ment.

PÁRIZS. – Roland Garros, férfiak, nyolcaddöntő: Ruud–Jarry 7:6, 7:5, 7:5, Rune–Cerundolo 7:6, 3:6, 6:4, 1:6, 7:6, Zverev–Dimitrov 6:1, 6:4, 6:3, Etcheverry–Nisioka 7:6, 6:0, 6:1. Nők, nyolcaddöntő: Świątek–Curenko 5:1 – feladás, Gauff–Schmiedlová 7:5, 6:2, Haddad–Sorribes 6:7, 6:3, 7:5. Negyeddöntő: Pavljucsenkova–Muchová 7:5, 6:2.

Nyitókép: Zverevnek nem Dimitrovval, hanem a bíróval volt nagyobb gondja (Fotó: Beta/AP)