2024. május 8., szerda

Tizedszer is Deja Vu Szegeden

Az eseményhez kapcsolódó fotógalériát ITT tekintheti meg.

Véget ért a szegedi Deja Vu Fesztivál, ami ismét retró zenékkel és neves nemzetközi fellépőkkel indította be a nyári fesztiváli szezont. A 2013 óta hagyományosan június elején megszervezésre kerülő Deja Vu – Magyarország legnagyobb retró fesztiválja – idén is három napra csordultig megtöltötte az Újszegedi Partfürdőt június 1-je és 3-a között. A tízéves évforduló alkalmából a szervezők tíz neves nemzetközi sztárt hoztak el Szegedre, és persze nem maradtak el a ’90-es és 2000-es évek legnagyobb magyarországi előadói sem.

A fesztiválra hetekkel korábban elfogytak a bérletek, így már előre tudható volt, hogy az Újszegedi Partfürdőn közel 10.000 vendég vág majd bele a háromnapos nosztalgiautazásba. A 10 éves fesztivál szülinapi ajándékaként egy mobilapplikációval lepte meg vendégeit, ahol a fesztivált érintő alapvető programokon túl (programok, térkép, házirend, stb.) egy online rádió is található, amely a fesztivált követően, az év 365 napján biztosítja a Deja Vu hangulatot.

Thomas Anders (Ótos Annabella felvételei)

Thomas Anders (Ótos Annabella felvételei)

A csütörtöki nyitónap rögtön egy hatalmas nemzetközi sztárral érkezett, hiszen ekkor lépett fel Thomas Anders, a Modern Talking „hangja”, akivel együtt olyan mindenki által ismert dalokat énekelhetett a közönség, mint a You're My Heart, You're My Soul, a Cheri Cheri Lady vagy a Brother Louie. Fellépett még az ütős hangszereket elektronikus taktusokkal keverő dán Safri Duo és – mások mellett – a Move Your Body és Blue slágerekkel világhírnevet szerzett Eiffel 65. A nemzetközi sztárok fellépései mellett az ország leghíresebb retró lemezlovasai, Dj Dominique, Peat Jr., Bárány Attila és Bigiboy engedték a talpalávalót a hajnali órákig.

Június 2-án, pénteken is telt ház volt. A nagyszínpad programját Kozsó indította be, akit a Bon-Bon és az Irigy Hónaljmirigy fellépése következett. A nap első nemzetközi fellépője Panjabi MC, aki energikus show-jával robbantotta fel a partfürdőt. Az est talán legjobb hangulatú fellépése a Kozmixhoz kötődik, amely szinte már hazajár a Deja Vu fesztiváljára, és hatalmas közönségkedvencnek számít. A legendás német lemezlovas, DJ Sash! fellépése után egy fesztiválozó Balázs barátnőjét, Vivient is meglepte azzal, ahogy egyszer csak megjelent a színpadon, és feltette a nagy kérdést: Hozzám jössz feleségül? A válasz természetesen igen volt, így minden adott volt ahhoz, hogy az est főfellépője, a Blue, mindenkit felültessen a szerelemvonatra érzelmes slágereivel.

Kozmix

Kozmix

A Deja Vu zárónapjára négy nemzetközi sztár is jutott. Érkezett a Samba de Janeiro dalt is hozó Bellini, a tavaly betegség miatt elmaradt koncertjét most pótló Alexandra Stan és a nigériai születésű svéd fogorvosból világsztárrá vált Dr. Alban. Az utolsó napot a román származású popdíva, Inna zárta, akinek a fellépése után a szervezők óriási End Show-val készültek, különleges látvánnyal, tűzijátékkal és effektekkel.

Az idei Deja Vu hatalmas sikere után nem is lehet kérdés, hogy jövőre is jön a folytatás, aminek már az időpontja is ki van tűzve: 2024. Június 6-7-8.

Nyitókép: Kozmix