2024. április 26., péntek
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Fiatal sportolók kaptak ösztöndíjakat

Százhat vajdasági 14 és 20 év közötti sporttehetség és 23 fiatal edző kapott tegnap ösztöndíjat a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság Vajdaság Sporttehetségei projektje keretében. A fiatal sportolók ösztöndíjára 20 millió dinárt, míg az edzők támogatására hétmillió dinárt különítettek el. Az ösztöndíjszerződéseket Dane Basta tartományi sport- és ifjúsági titkár adta át, aki felhívta a figyelmet arra, hogy a tartományi kormány 12 éve támogatja a fiatal sportolókat és évről évre növeli a támogatásokat.

– Az idén rekordösszegű, 27 millió dinárt különítettünk el a fiatal sportolók ösztöndíjaira és az edzők képzésére – hangsúlyozta Basta, és hozzátette, biztos benne, hogy a tartományi kormány a jövőben is folytatni fogja ezt a programot.
A titkár kiemelte, nem könnyű feladat olyan élsportolóinkat pótolni, mint Nikola Jokić, Novak Đoković, Ivana Vuleta vagy Davor Štefanek, de reményét fejezte ki, hogy tehetségükkel és munkájukkal a bajnokok útját fogják követni.

A 2012 óta megvalósuló Vajdaság Sporttehetségei projekt célja az ígéretes és tehetséges fiatal sportolók, edzők felkutatása, nyomon követése és anyagi támogatása. A Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság programjában olyan híres sportolók is részt vettek korábban, mint Györe László, Nemes Viktor, Nemes Máté, Kajdócsi Tamás, Simo Boltić, Marko Dragosavljević, Anja Crevar és Martin Macković.

Nyitókép: (Fotó: vojvodina.gov.rs)