2024. április 25., csütörtök

Pályázati lehetőség Törökkanizsa községben

Kazánok cseréjére és vásárlására adnak támogatást

A Környezetvédelmi Minisztérium Törökkanizsa község területén pályázatot írt ki a környezetbarátabb energiaforrást használó kazánok vásárlására vagy cseréjére. Ebbe a kategóriába tartoznak a földgázzal, pellettel vagy villamos energiával működő berendezések. Nem hagyják jóvá az olyan kombinált készülékek vásárlását, amelyek energiaforrásként többféle tüzelőanyagot használnak, valamint olyan eszközöket, amelyek nem padló- vagy központi fűtési rendszerrel működnek. A pályázaton nem vehetnek részt az üzlethelyiségek tulajdonosai, jogi személyek, bizottsági tagok, kinevezett személyek, valamint azok, akik az előző évben ugyanilyen vagy más hasonló kiíráson már kaptak támogatást. A jelen közbeszerzési pályázat teljes keretösszege 2 millió 500 ezer dinár, amelyet a Környezetvédelmi Minisztérium költségvetéséből biztosítanak Törökkanizsának a 2023-as évre. A pályázat során legfeljebb a költségek 70 százalékát (áfával együtt) tudja biztosítani a minisztérium, kedvezményezettenként maximum 70 ezer dinárig. A költségek fennmaradó része a pályázót terheli.
A pályázatban való részvételhez több feltételt is teljesíteni kell, íme néhány a felsoroltakból. A lakóépület a tervezési és építési törvénynek megfelelően épült, tehát legalizált. A vagyonadó kötelezettségeit kiegyenlítette, vagyis nincs tartozása. Csak a kazánok beszerzésének költségét támogatja a minisztérium, a telepítést, egyéb berendezések beszerzését, valamint a felmerülő pluszmunkákat nem. A családi házak, valamint a lakások tulajdonosainak igazolniuk kell a tulajdonviszonyt.
A pályázati kiírás 2023. június 21-ig tart. A kérelmeket zárt borítékban kell leadni a pályázó nevével, vezetéknevével és címével ellátva az önkormányzati hivatalba, vagy postai úton az alábbi címre elküldeni: Törökkanizsa község önkormányzata, Kralja Petar I Karađorđevića 1, 23330 Novi Kneževac.
A pályázat érdeklődői a felhívás időtartama alatt, valamint a jelentkezések benyújtása előtt a 0230/82-055, 064/823-0890-es telefonszámon kaphatnak részletes tájékoztatást, valamint a községházán a 13-as számú irodában Dejan Mijatovnál, az ifjúsági és gazdaságfejlesztési iroda koordinátoránál.

A pályázati dokumentumok letölthetők Törökkanizsa község hivatalos honlapjáról: www.noviknezevac.rs.