2024. április 23., kedd

Gondolkodjunk közösségben!

Elsőáldozás a pünkösd jegyében Nagykikindán

Pünkösd vasárnapján, május 28-án délelőtt a nagykikindai Assisi Szent Ferenc plébániatemplomban hét kisgyermek járult először az oltár elé, hogy szentáldozásban részesüljön. A szentmisét ft. Bővíz László nagykikindai plébános mutatta be, aki kiemelte, hogy pünkösd ünnepe a szentlélek közösségformáló erejéről szól.

– A szentlélek egybegyűjt bennünket közösségként. Ha nem vagyunk ebben a közösségben, akkor nem hiszünk a szentlélekben sem, és hívők sem lehetünk. Még azok az emberek is összejönnek egyszer-egyszer, akik a remeteséget választják, hogy közösen imádkozzanak, közös szentmisét mutassanak be – mondta az atya, majd kiemelte, hogy előző nap az elsőáldozási előkészületek során a szülők is egy csodás közösséget formáltak.

A szentmise végén a nagykikindai egyházközösség elbúcsúztatta Halász Margit Mária Bernadette és Csúszó Erzsébet Mária Alix nővért, akik több évtizedes szolgálat után hagyják el Nagykikindát. Ittlétük alatt foglalkoztak hitoktatással, irodavezetéssel, kántorkodtak, valamint vezették az énekkart.

A szentmise után a templom bejárata előtt a nagykikindai Egység Művelődési Egyesület tagjai citeráztak és régi magyar pünkösdi szokásokat mutattak be.

Nyitókép: (Fotó: Vidács Hajnalka)