2024. április 19., péntek

Két hét szakmai gyakorlat

A környezetvédelmi titkárság nagy hangsúlyt fektet az egyetemisták támogatására

Az Újvidéki Egyetem Természettudományi-Matematikai Karának épületében tegnap megállapodást írt alá a Tartományi Területrendezési és Környezetvédelmi Titkárság az Újvidéki Egyetem Természettudományi-Matematikai Karával, azzal a céllal, hogy az ökológiai tanszék végzős hallgatói szakmai gyakorlaton vegyenek részt a tartományi titkárságon.

Nemanja Erceg, tartományi településrendezési és környezetvédelmi titkár elmondta, hogy a szerződés aláírása azt a célt szolgálja, hogy az egyetemisták a gyakorlat során megismerkedjenek a környezetvédelmi titkárság tevékenységeivel, és olyan tudásra tegyenek szert, ami segítséget nyújthat számukra a későbbiekben.

Milica Pavkov Hrvojević és Nemanja Erceg (Fotó: Dancsó Áron)

Milica Pavkov Hrvojević és Nemanja Erceg (Fotó: Dancsó Áron)

– Fontos, hogy az ökológiai tanszék végzős hallgatói megismerjék a környezetvédelem valós helyzetét Vajdaság területén. A közelmúltban az Újvidéki Egyetem Technológiai Karával is aláírtunk ehhez hasonló szerződést. A környezetvédelmi titkárság ugyanis nagy hangsúlyt fektet az olyan egyetemisták támogatására, akiknek a tanulmánya a környezetvédelemhez köthető. A mostani szerződés is arra szolgál, hogy az egyetemisták bővítsék tudásukat a környezetvédelemről. Az a fontos, hogy a fiatalok megtalálják a helyüket, a környezetvédelmi titkárság ehhez nyújt segítséget. A két hét szakmai gyakorlat során sok mindent elsajátíthatnak. Remélem, hogy sikerekről számolhatunk be – fejtette ki Erceg.

Milica Pavkov Hrvojević, az Újvidéki Egyetem Természettudományi-Matematikai Karának dékánja elmondta, hogy a szerződés aláírása nagyon sokat jelent az egyetem, pontosabban az ökológia tanszék számára.

– A hallgatók elméleti és gyakorlati tudást is kapnak az egyetemen, s most lehetőség nyílik arra, hogy ellenőrizzék a szakértelmüket, a gyakorlati tudásukat pedig elmélyítsék. Hálás vagyok a tartományi titkárságnak, amiért lehetővé teszi a szakmai gyakorlatot a legjobb egyetemistáknak. Biztos vagyok abban, hogy nagyon hasznos lesz számukra, és új ismeretekkel, tapasztalatokkal gazdagodnak. Az Újvidéki Egyetem Természettudományi-Matematikai Karának célja, hogy a hallgatóknak olyan színvonalas tudást szavatoljon, amivel bárhol a világon helytállhatnak, hiszen oktatásunk mindig a globális munkapiachoz igazodik – fogalmazott a dékán.