2024. április 24., szerda

Sütögetés a tóparton

Az idén is megszervezik a Grill-, BBQ- és Rostélyfesztivált Topolyán

Az idén második alkalommal szerveznek Grill-, BBQ- és Rostélyfesztivált és -versenyt Topolyán. A tavalyi versenyen 19 csapat vett részt, a résztvevők nemcsak Topolyáról, hanem Vajdaság egész területéről érkeztek. A rendezvényre ezúttal is a tóparton, a szélmalom melletti területen kerül sor június 10-én. Tomik Nimród, a rendezvény egyik szervezője elmondta, hogy már fogadják a benevezéseket.

A 024/712 403-as számon lehet jelentkezni, munkanapokon 7 és 14 óra között. A fesztiválon a BBQ kategória mellett a múlt évhez hasonlóan egyéb kategóriák is lesznek. Az Amerika déli államaiból származó, évszázados hagyományú barbecue újdonságnak számít ezen a vidéken. Egy speciális elkészítési mód, melynek során a húst fatüzeléses készülékben, úgynevezett szmókerekben készítik el lassú tűzön, hosszú idő alatt. Bárki sütögethet egyébként a rendezvényen, lehet rostélyozni és grillezni is, nem kötelező versenyezni sem.

A szakmai zsűri Magyarországról érkezik, Bogdán Róbert vezetésével értékel. Lesz kirakodóvásár, ugrálóvár, arcfestés és egyéb programok. A csapatokat 8 órától várják.

A védnököknek köszönhetően a szervezők nyereményeket is biztosítottak. Serlegeket, diplomákat osztanak ki, az első három helyezett pedig ajándékcsomagban részesül. A rendezvény fő támogatója a községi önkormányzat és a topolyai helyi közösség, szervező a Topolyai Gazdakör és a Topolyai Termelők Egyesülete.