2024. április 19., péntek

Előny a Vojvodinánál

Az Európa-kupa döntőjének első találkozóján a Vojvodina hazai pályán hét góllal legyőzte a címvédő Nærbø együttesét, így kedvező helyzetből várhatja a norvégiai visszavágót. A vendégek ugyan jobban kezdték a találkozót, az újvidékiek viszont hamar összeszedték magukat, és 20 perc elteltével már 10:4-re vezettek. A székvárosiak lendülete a folytatásban sem hagyott alább, a norvégok valamelyest összekapták ugyan magukat, ez azonban nem gátolta meg a hazaiakat, hogy hétgólos előnnyel (15:8) várják a második félidőt. A térfélcserét követően a Vojvodina időként már 9 találattal vezetett, így a hajrában már csak az volt kérdéses, milyen arányú győzelmet arat. Az utolsó percekben a Nærbø faragott a hátrányából, érdemeben azonban már nem tudott hozzászólni a mérkőzés alakulásához. A visszavágót szombaton rendezik.

Remek idényt zárhat a Vojvodina, a székvárosiak néhány nappal ezelőtt még a hazai bajnoki címet ünnepelték, a hétvégén újabb trófeát szerezhetnek (Fotó: KK Vojvodina)

Remek idényt zárhat a Vojvodina, a székvárosiak néhány nappal ezelőtt még a hazai bajnoki címet ünnepelték, a hétvégén újabb trófeát szerezhetnek (Fotó: KK Vojvodina)

Férfi Európa-kupa, döntő, 1. mérkőzés: Vojvodina–Nærbø 30:23. Férfi Európa-liga, elődöntő: Montpellier–Füchse 29:35, Granollers–Göppingen 31:29. A 3. helyért: Montpellier–Göppingen 29:33. A döntő: Füchse–Granollers 36:31.

STRANDKÉZILABDA

Magyar arany Portugáliában

A magyar férfi strandkézilabda-válogatott 2:0-ra legyőzte Németországot a portugáliai Európa-bajnokság döntőjében, így első helyen zárta a viadalt. A magyarok az első szettet 20:16-ra, a másodikat pedig 20:18-ra nyerték meg, győzelmüknek köszönhetően kijutottak a lengyelországi Európa Játékokra és a Balin sorra kerülő Strand Világjátékokra is. A magyar férfiválogatott hetedszer jutott a legjobb négy közé a kontinenstornán – amit 2000 óta rendeznek meg –, eddigi legjobbja a 2006-os ezüstérem volt.

Nyitókép: Remek idényt zárhat a Vojvodina, a székvárosiak néhány nappal ezelőtt még a hazai bajnoki címet ünnepelték, a hétvégén újabb trófeát szerezhetnek (Fotó: KK Vojvodina)