2024. április 19., péntek

Forgalomkorlátozás a Komensky téren

A Danilo Kiš utca környékén és a vasútállomás közelében is megváltozik a közlekedési rend

Már most sok bosszúságot okoznak az építkezések városszerte, mindenekelőtt az autósoknak, de esetenként a gyalogosok is kénytelenek nagy kerülőutakat megtenni ahhoz, hogy eljussanak tervezett úti céljukig. Az illetékesek értesítik a polgárokat, hogy a Komensky téren és az Iskola utcában is a távhővezetékek felújítási munkálatait végzik majd több szakaszban. Az első szakasz során ideiglenesen lezárják az utat az Iskola utca egy részén, mégpedig az 1-es házszámtól kezdve a Komensky térig, valamint ez utóbbiban is a páratlan és páros oldalakon, a 6-os, 8-as és 10-es házszámok előtt.

Az első szakaszban még a Felszabadulás sugárút 78. környékén a járdán is megváltozik a közlekedési rend. A munkálatok második szakasza során ideiglenesen lezárják az utat a járműforgalom előtt az Iskola utcában, mégpedig a Danilo Kiš utcától, ugyanakkor a Komensky téren is forgalomkorlátozás lép életbe. Az első munkaszakaszra vonatkozásában meghatározott, ideiglenes forgalomkorlátozás május 29-étől július 7-éig lesz érvényben, a második szakaszban pedig július 10-étől 31-éig.

A Jaša Tomić sugárút szóban forgó szakasza, drónperspektívából

A Jaša Tomić sugárút szóban forgó szakasza, drónperspektívából

A távhő-vezetékrendszeren végzett munkálatok mellett a víz- és csatornavezetékek bekötésének munkálatai miatt május 29-én ideiglenes forgalomkorlátozás is megnehezíti a forgalmat a Danilo Kiš utcában a 19-es házszámnál, valamint május 30-án a Jovanka Stojković utca házszám nélküli épületénél.

A Jaša Tomić sugárúton, a Felszabadulás sugárút és a Kiszácsi utca közötti szakaszon hétfőn útburkolat-felújítási munkálatok kezdődnek, a jobboldali sávok lesznek lezárva, a kétirányú forgalmat a két bal sávba irányítják. A sebességet 30km/h-ra korlátozzák, a munkálatok június 12-éig eltartanak.

Az illetékesek arra kérik a polgárokat, hogy tartsák be a munkálatok környékén kihelyezett közlekedési jelzések utasításait. A Jaša Tomić sugárút és a Komensky tér is különösen forgalmas városrészeknek számítanak. Az utóbbi a Felszabadulás sugárút közvetlen közelében van, úgyhogy az ott bevezetett forgalomkorlátozás mindenképp érezteti majd negatív hatását a sugárúton is.

Nyitókép: Dávid Csilla felvétele