2024. március 28., csütörtök

Éleslátó szemészet

Újabb adomány a Nagykikindai Közkórháznak

Kedden a Tisza Automotive cég egy optotípus vetítőt (a látásélesség vizsgálatára szolgáló eszköz) adományozott a Nagykikindai Közkórház Szemészeti Osztályának. A készülék értéke 240.000 dinár. Az eseményen megjelentek az adományozók képviselői, a kórház vezetősége és Nikola Lukač polgármester kollégáival.

– Hálásak vagyunk a Tisza Automotive cégnek, mivel nem először támogatta a Nagykikindai Közkórházat. Nagyon fontosnak tartom, hogy legyenek ilyen gyáraink, amelyekkel az önkormányzattal közösen olyan projektek valósulhatnak meg, amelyek javítják az itt élők életét – mondta a polgármester.

– Ez egy olyan készülék, amelyre a mindennapi munkánk során szükségünk van, hiszen minden szemészeti klinikára érkező betegnek a vizsgálat kezdetén meg kell mérjük a látásának az élességét – mutatott rá dr. Dragana Radin, a Szemészeti Osztály vezetője.

A Tisza Automotive cég az év végéig további forrást biztosít egy új adományhoz.

– Rendkívül fontos a gazdasági társaságok együttműködése a Nagykikindai Közkórházzal. Folytatjuk a szükséges felszerelések adományozásának gyakorlatát. Szeretnénk segíteni az egészségügyi intézmény munkakörülményeink javításában – tette hozzá Barna Ákos, a Tisza Automotive cég igazgatója.

Nyitókép: Az esemény résztvevői (Fotó: Vidács Hajnalka)