2024. április 26., péntek
U17-ES EB

Szerbia bejutott a negyeddöntőbe

Sikerrel vette a magyarországi korosztályos Európa-bajnokság csoportkörét a szerb válogatott, amely a továbbjutásáról döntő, Spanyolország elleni meccsen Budaörsön létfontosságú pontot zsebelt be. Mivel az olaszok legyőzték a szlovénokat, e két utóbbi gárda pontegyenlőséggel végzett a két hátsóbb pozícióban, a szerb fiúk pedig megszerezték a második helyet. A budaörsi találkozón sokáig nem született gól, majd az esélytelenebbnek tartott szerbek találtak be először, Popović baloldali bekanyarítását a hosszú oldalon érkező Maksimović fejelte be (68.). Tíz perccel később a túloldalon Yamal vágott hatalmas bombát a tizenhatos jobb sarkáról a hosszú felsőbe (78.), beállítva a végeredményt, de a szerb fiúknak az említett olasz siker mellett ez is elegendő zsákmány volt. Szerbia holnap 15 órakor Telkiben Lengyelországgal csap össze az elődöntőbe jutásért.

A szerb fiúk a továbbjutást ünneplik (Fotó: FSS)

A szerb fiúk a továbbjutást ünneplik (Fotó: FSS)

Eredmények, 3. forduló, B csoport: Spanyolország–Szerbia 1:1, Olaszország–Szlovénia 3:0. A csoport végeredménye: Spanyolország 7, Szerbia 4, Olaszország és Szlovénia 3 pont. D csoport: Anglia–Svájc 0:0, Hollandia–Horvátország 1:1. A csoport végeredménye: Anglia és Svájc 7, Horvátország és Hollandia 1 pont. A negyeddöntőben (holnap): Németország–Svájc, Lengyelország–Szerbia, Anglia–Franciaország, Spanyolország–Írország.

Az Interé az olasz kupa

Bármi is történik a Bajnokok Ligája döntőjében, már biztos, hogy ezt a szezont sem zárja le trófea nélkül az Inter, amely az olasz kupa szerda esti fináléjában, a római Stadio Olimpicóban 2:1-re verte a Fiorentinát. A meccs érdemi eseményei az első félidőben lezajlottak. A firenzeiek már a 3. perctől vezettek Gonzalez közvetlen közeli higgadt befejezésével, ám a játékrész hajrájában a milánóiak gyorsan fordítottak: Lautaro Martinez előbb Brozović kiugratásából lőtt a bal alsóba (29.), majd Barella jobboldali középmagas beadását küldte a hálóba egy látványos kapáslövéssel (37.), és a továbbiakban már nem változott a kijelző. Az Inter ezzel megvédte címét a versengésben, összesen kilencedszer nyerte meg a kupát.

Az Inter megvédte címét az olasz kupában (Fotó: Beta/AP)

Az Inter megvédte címét az olasz kupában (Fotó: Beta/AP)

Angliában a Brighton a City elleni pótlómeccsen értékes ponttal biztosította be szereplését az Európa-ligában.

Angol bajnokság, pótlás a 32. fordulóból: Brighton–Manchester City 1:1. Az élcsoport (37 forduló után): Manchester City 89, Arsenal 81, Newcastle 70, Manchester United (–1) 69, Liverpool 66, Brighton 62 pont stb. Olasz kupa, döntő: Inter–Fiorentina 2:1. Spanyol bajnokság, 36. forduló: Elche–Sevilla 1:1, Real Madrid–Rayo Vallecano 2:1, Villarreal–Cádiz 2:0, Betis–Getafe 0:1, Espanyol–Atlético Madrid 3:3. Az élcsoport: Barcelona 85, Real Madrid 74, Atlético Madrid 73, Real Sociedad 68, Villarreal 63, Betis 56 pont stb.

Nyitókép: A szerb fiúk a továbbjutást ünneplik (Fotó: FSS)