2024. április 25., csütörtök
BIRKÓZÁS

Vámos magyar bajnok

A hétvégén Tatabányán tartották meg a magyar U20-as országos bajnokságot. A juniorok versenyén vajdasági érdekeltség is volt, hiszen a Ferencvárosban nevelkedő zentai Vámos Antal a kötöttfogás 82 kg-jában bajnok lett, egyesülete pedig szoros csatában megnyerte a csapatversenyt is a Honvéd és a Vasas előtt. Szabadfogásban a Vasas végzett az első helyen, míg a lányoknál a Honvéd nyert.

Magyar vonatkozású hír még, hogy hosszú betegség után 75 éves korában elhunyt Tomin János, az egykori kiváló nemzetközi bíró. Nyugodjon békében.

Az FTC bajnokcsapata, balról harmadik Vámos Antal (Fotó: MBSZ)

Az FTC bajnokcsapata, balról harmadik Vámos Antal (Fotó: MBSZ)

Lopez az ötödik olimpiai aranyat is akarja!

A kötöttfogású birkózás legendája, a kubai Mijain Lopez újra visszatér, hogy a jövő évi párizsi olimpián megszerezze sportágtörténeti ötödik ötkarikás aranyérmét. Lopez a 2016-os riói olimpia után vonult vissza, miután sorozatban harmadik aranyát is begyűjtötte a nehézsúlyúak között, amivel beérte az orosz Alekszandr Karelint. Ezt követően hosszú ideig nem adott „életjelet” magáról, de a 2021-re halasztott tokiói játékok előtt újra szőnyegre lépett, majd a japán fővárosban 38 évesen gyakorlatilag sima győzelmekkel begyűjtötte negyedik aranyát. Ezzel a fogásnem csúcstartójává vált, egyúttal csatlakozott a japán Icso Kaorihoz, aki egészen addig a birkózás egyetlen négyszeres olimpiai bajnoka volt. A kubai most a nemzetközi szövetségnek (UWW) nyilatkozva jelentette be, hogy célba veszi az ötödik olimpiai aranyat. „Visszatérek a párizsi olimpiára. Én akarok az első birkózó lenni, aki öt olimpia aranyérmet nyer” – idézte az UWW Twitter-oldala a 40 éves sportolót.

Szuper liga, 4. forduló: Soko–Kragujevac 3:5, Zenta–Novi Sad 5:3, Radnički (K)–Vitez 2:6.