2024. április 26., péntek

A tudományos és művészeti élet központja

Közgyűlést tartott a Szerb Tudományos és Művészeti Akadémia

Tegnap tartották meg a Szerb Tudományos és Művészeti Akadémia (SANU) évi közgyűlését Újvidéken. Dr. Zoran Milošević tartományi felsőoktatási és tudományos kutatási titkár megjegyezte, hogy a titkárság kiemelten támogatja a Szerb Tudományos és Művészeti Akadémiát.

– Meggyőződésem, hogy a politikusok intellektualizálása nagyon fontos, mivel közös célunk, hogy építsük és fejlesszük a jövő Szerbiáját. Ehhez a Szerb Tudományos és Művészeti Akadémia munkája is hozzájárul. Olyan alappilléreket hoznak létre, amelyek később hozzájárulhatnak nemcsak a gazdaság, hanem a szociális és humanisztikus területeken való fejlett társadalom megteremtéséhez. A tudomány tehát mindenekelőtt a jó funkciójában van – hangsúlyozta Zoran Milošević.

A Szerb Tudományos és Művészeti Akadémiában nemrég tisztújítás történt. Nyolc év után Vladimir Kostić helyett Zoran Kneževićet nevezték ki elnöknek.

– Az új programjának fontos része a szervezet eddigi munkájának folytatása, mivel úgy látjuk, hogy az Akadémia egy jól szervezett, működőképes intézménnyé vált az elmúlt időszakban, amely nemcsak Belgrádban, hanem az egész országban a tudományos és művészeti élet központjává vált – mondta Zoran Knežević.

A gyűlésen a szervezet tagjai összegezték az egy év alatt elért eredményeiket, illetve a jövőbeli terveikről tárgyaltak.

Nyitókép: Dr. Zoran Milošević tartományi felsőoktatási és tudományos kutatási titkár köszöntötte a jelenlévőket (Albert Éva felvétele)