2024. március 29., péntek

Marozsán: Sok győzelem kell még – VIDEÓ

Lélekben már a következő feladatra készül Marozsán Fábián, aki hétfőn szenzációs mérkőzésen legyőzte a volt és leendő világelső spanyol Carlos Alcarazt a római tenisztornán.

A 23 éves játékos az MTI-nek először győzelme óta eltelt időszakról beszélt, mint mondta, tömegével érkeznek a hívások és az üzenetek a telefonjára.

Soha nem tapasztaltam még ilyet, ezt is meg kell tanulnom kezelni. A meccs után megcsináltuk a szokásos rutint, nyújtást, energiapótlást, ehhez most még jeges kezelés és több interjú is társult.

A Hajdúszoboszló SE sportolója szerényen úgy vélekedett, ez csak az első állomás volt afelé, hogy megvesse lábát az élmezőnyben.

„Ahhoz, hogy itt maradjak ezen a szinten, sok győzelem kell még. Még mindig nehéz elfogadni, hogy ma mi történt velem, de óriási feeling, most érünk csak vissza a szállásra, ahol még próbálom feldolgozni a helyzetet" – mondta Marozsán hat órával a meccse után, majd rátért a keddi folytatásra. „Holnap ismét egy top 20-as ellenfél vár rám Borna Coric személyében, úgyhogy minimum száz százalékot kell kiadnom magamból".

Arra a kérdésre, hogyan tudta megőrizni hidegvérét a kritikus pillanatokban, annyit mondott:

Talán nem látszik rajtam, mert én egy ilyen típus vagyok, aki nemigen mutatja ki az érzéseit, de közben belül nagyon izgulok. Sok embernek nehéz elfogadnia ezt, én azonban így érzem jól magam a pályán.

„Az év meglepetését sejti a Tennis TV. Számunkra pedig óriási öröm, hogy ezt magyar játékos okozta: Marozsán Fábián élete első ATP-tornáján két játszmában nyert a világranglistát jövő héttől ismét vezető Carlos Alcaraz ellen, és bejutott a római mesterverseny nyolcaddöntőjébe. Pedig a huszonhárom éves magyar teniszező pályafutását eddig még idehaza is riválisa árnyékában töltötte – állapítja meg a Magyar Nemzet. „Marozsán Fábián győzelme azt is jelenti, hogy a magyar teniszező továbbra is veretlen az ATP-főtáblán, hiszen a római mesterverseny volt az első a legmagasabb szintű versenyek közül, ahol sikerrel megvívta a selejtezőt. A tavalyi évet Marozsán a második vonalnak számító Challenger Touron töltötte. Banja Lukában versenyt nyert, majd Pozsonyban is döntőbe jutott, ott Fucsovics Márton győzte le a fináléban. Marozsán idén Antalyában nyert még egy Challenger-versenyt, eközben pedig, karrierje során először próbált szerencsét Grand Slam-torna, illetve ATP-viadalok selejtezőjében, de egészen a római versenyig nem járt sikerrel. A magyar Davis-kupa-válogatottban párosban két bravúrt is elért már Valkusz Máté oldalán, egyesben viszont mindkét találkozóját elveszítette, idén februárban, a franciák elleni sorsdöntő, ötödik meccsen az akkori világranglistán 86. helyen jegyzett Ugo Humbert-től kapott ki. Marozsán akkor azt mondta, ez még nem az ő szintje. Rómában viszont minden megváltozott. Meglett az áttörés, az első ATP-főtábla, ahol viszont az első fordulót majdnem elizgulta, Corentin Moutet ellen meccslabdákat tékozolt el. Utána viszont nyert a top 40-es Jiri Lehecka ellen az eső miatt kétnaposra nyúlt meccsen."

Marozsán negyeddöntőbe jutásért következő mérkőzése kedden 19 órakor kezdődik.

Nyitókép: Getty Images