2024. március 28., csütörtök

Elsősegélynyújtó verseny, előadások, babacsomagok

Május 9-én ünnepeljük a Nemzetközi Vöröskereszt alapítójának, Jean-Henri Dunant-nak a születésnapját. Ezt a napot a Nemzetközi Vöröskereszt napjaként is szokás emlegetni, és ezen a napon kezdődik Nagykikindán is a Vöröskereszt Hete című rendezvénysorozat. A szervezők a múlt heti, belgrádi tragikus események hatására úgy döntöttek, hogy a szórakoztató jellegű programokat lefújják.

– Tekintettel arra, hogy a Vöröskereszt szervezete a legfontosabb emberi értékeket képviseli, kifejezve szolidaritásunkat és empátiánkat az áldozatok családja felé, úgy döntöttünk, hogy rendezvénysorozatunkból csak néhány kisebb programot valósítunk meg – fogalmaztak a szervezők.

A községi Vöröskereszt aktivistái ma meglátogatják az elsős diákokat, és ajándékcsomagokat adnak át nekik. Csütörtökön, május 11-én a nagykikindai Vöröskereszt épületében reggel 8:30-ra önkéntes véradási akciót szerveznek.

Pénteken, május 12-én a Gondoskodjunk az idősekről! program keretében az önkéntesek ellátogatnak a program korosabb résztvevőihez, elbeszélgetnek velük, és apróbb házimunkákban segítenek, esetleg bevásárolnak. A programsorozat hétfőn, május 15-én zárul, amikor a Vöröskereszt tagjai felkeresik a Nagykikindai Közkórház szülészeti osztályát, és csomagokat ajándékoznak az újszülöttek számára.

Nyitókép: Tavaly Nagykikindán a Vöröskereszt napja alkalmából több kültéri rendezvényt is megszerveztek (Vidács Hajnalka felvétele)