2024. április 25., csütörtök

Novak Banja Luka-i ismerőssel kezdhet

Novak Đoković két egymás utáni tornán ugyanazzal az ellenféllel kezdhet. Rómában az első riválisa a fiatal francia Luca van Assche lehet, aki Banja Lukán három játszmára kényszerítette. A címvédő Novak a rajton erőnyerő, azután valószínűbb, hogy az argentin Tomas Etcheverry következik, aki esélyes lesz Van Assche ellen. Ezt követően, ha a lehető legerősebbek jutnak tovább, a 3. fordulóban Dimitrov vagy Wawrinka, a nyolcaddöntőben Norrie vagy De Minaur, a negyeddöntőben Rune vagy Auger-Aliassime, az elődöntőben Ruud vagy Sinner, a döntőben pedig Alcaraz, Medvegyev vagy Cicipasz következhet.

Van Assche nemrég képes volt megnehezíteni Đoković dolgát (Fotó: Getty Images)

Van Assche nemrég képes volt megnehezíteni Đoković dolgát (Fotó: Getty Images)

Miomir Kecmanović is erőnyerő, a 2. fordulóban pedig Murray vagy Fognini lesz az ellenfele. Györe László a francia Lestienne, Lajović a portugál Borges, Krajinović pedig Fucsovics Márton ellen kezd. Ha az első nyolc kiemelt jutna be a negyeddöntőbe, Đoković–Rune, Ruud–Sinner, Alcaraz–Cicipasz és Medvegyev–Rubljov lenne a párosítás.

A selejtezőben a tábláért három magyar játszhatott Marozsán–Meligeni, Bondár–Bassols és Gálfi–Townsend párosítással, míg a szerbiai Olga Danilović kiesett.

A nőknél a lengyel Iga Świątek a címvédő, s ha a legjobbak jutnak tovább, a negyeddöntőben Świątek–Ribakina (e negyedben van még Szakari, Andreescu, Szamszonova és Vekić), Dzsabir–Kaszatkina (Krejčíková, Osztapenko), Pegula–Gauff (Kudermetova, Ka. Plíšková), Szabalenka–Garcia (Haddad, Azarenka, Linette) mérkőzések várhatók.

RÓMA. – 1000-es ATP-torna, férfiak, selejtező, 1. forduló: Marozsán–Szkatov 6:0, 2:6, 7:5. Nők, selejtező, 1. forduló: Gálfi–Bouchard 7:6, 6:3, Bondár–Hesse 6:1, 6:3, Konjuh–Danilović 6:2, 7:5.
MAUTHAUSEN. – Challenger, 1. forduló: Prizmić–Zekić 6:3, 6:7, 6:3.
ZÁGRÁB. – Női ITF-torna, selejtező: Radivojević–Slaba 6:4, 6:0.

Nyitókép: Van Assche nemrég képes volt megnehezíteni Đoković dolgát (Fotó: Getty Images)