2024. április 19., péntek

Eszékről Malmőbe

A csapat-Európa-bajnokság selejtezőjének utolsó szakaszában a magyar férfiválogatott két győzelmet jegyzett, így csoportelsőként jutott ki a malmői kontinensviadalra. Az eszéki kvalifikációs tornán Muskó Péter szövetségi kapitány együttese Ecseki Nándor, Majoros Bence és Lakatos Tamás összeállításban lépett asztalhoz. Szombaton előbb Svájcot, majd Törökországot is magabiztosan verték a fiúk, a két találkozón mindössze három szettet veszítettek, így nem volt kérdés a továbbjutásuk.

A szerb férfiak ugyan felemás mérleggel zárták a horvátországi kvalifikációt, de így is másodikként végeztek csoportjukban, ami szintén svédországi indulást ér. Miloš Đukić szövetségi kapitány ezúttal a Dimitrije Levajac, Pető Zsolt, Marko Jevtović és Aleksa Gacev összeállítású négyesnek szavazott bizalmat. Az első összecsapás Luxemburg ellen még nem is jelentett problémát, Levajac, Jevtović és Pető is simán verte ellenfelét – egyedül az első összecsapás alakult szorosan –, a későbbi találkozón azonban az olasz gárda túl erősnek bizonyult, csak Levajac tudott meccset nyerni a taljánok ellen. Szerencsére a folytatásban az olaszok Luxemburgot sem kímélték, így az egymás elleni mérleg Szerbiának kedvezett.

Szerbia a vártnál könnyebben verte Luxemburgot

Szerbia a vártnál könnyebben verte Luxemburgot

A nők – a magyarok és a szerbek egyaránt – már a selejtező első szakaszában biztosították helyüket a szeptemberben esedékes Eb-n, amelyen nemenként 24 csapat vehet majd részt.

Nyitókép: Szerbia a vártnál könnyebben verte Luxemburgot