2024. április 19., péntek
NBA

Boston kemény visszavágása

Nem került 0:2-es gödörbe az NBA keleti elődöntőjében a Boston, amely az első szoros hazai vereség után valósággal letarolta a Philadelphiát, úgy is, hogy annak soraiba visszatért a frissen MVP-nek választott Joel Embiid. A Celtics már a nagyszünetig tíz pont körüli előnyt épített ki, a 35:16-ra lehozott harmadik periódussal pedig szinte megalázó módon gyalulta le a 76erst, az utolsó percekben vaskosan 30 pont fölé kúszott a felek közti szakadék. A diadal hazai legjobbja Jaylen Brown (25) mellett az év legjobb cserejátékosának megválasztott Malcolm Brogdon volt, aki ezúttal is a padról érkezve hatékony mutatóval (6/10) hat triplát, összesen 23 pontot szórt. A vendégeknél Tobias Harris 16, Embiid 15 pontig, James Harden 12-10-es dupla dupláig jutott.

Malcolm Brogdon a padról beszállva ismét kulcsszerepet játszott (Fotó: Beta/AP)

Malcolm Brogdon a padról beszállva ismét kulcsszerepet játszott (Fotó: Beta/AP)

Az Euroliga negyeddöntőjében a Barcelona a kaunasi győzelemmel kisöpörte a Žalgirist, az Olimpiakosz pedig fergeteges végjátékban, Kosztasz Szlukasz dudaszóval behulló hárompontosával Isztambulban verte a Fenerbahçét, és újra vezet a sorozatban. Az Eurokupa serlegét Las Palmasban a hazai Gran Ganaria hódította el a Türk Telekommal szemben.

NBA, főcsoport-elődöntő, kelet: Boston–Philadelphia 121:87 (a sorozatban 1:1). Euroliga, negyeddöntő: Žalgiris–Barcelona 66:77 (a sorozatot a Barcelona nyerte meg 3:0-ra), Fenerbahçe–Olimpiakosz 71:72 (1:2). Eurokupa, döntő: Gran Canaria–Türk Telekom 71:67.

Nyitókép: Malcolm Brogdon a padról beszállva ismét kulcsszerepet játszott (Fotó: Beta/AP)