2024. április 25., csütörtök
FRANCIA BOKSZ

Országos bajnokságot tartottak Zentán

Összesen 16 klub képviseltette magát junior és felnőtt kategóriában

Szombaton a Zentai Sportcsarnokban francia boksz országos bajnokságot tartottak, amelyet a helyi budoklub szervezett. A savateversenyen a klub színeiben ketten szerepeltek, valamint az ország számos pontjáról érkeztek résztvevők, akik összemérték erejüket és tudásukat. Halász Mihály, a budoklub elnöke elmondta, hogy junior és felnőtt kategóriában indulhattak a versenyzők. Hozzátette, hogy a francia bokszban az a szabály, hogy a selejtezőkben mindenki mindenkivel harcol, és a súlycsoporton belül a két legeredményesebb küzd meg az első helyért.

Izgalmas összecsapásokat láthattak a jelenlévők a junior és a felnőtt kategóriában is (Horváth Attila felvétele)

Izgalmas összecsapásokat láthattak a jelenlévők a junior és a felnőtt kategóriában is (Horváth Attila felvétele)

– Régen nem is létezett harmadik hely ebben a sportágban, csak az első kettő, de ezt mostanra megváltoztatták. Fontos tudni még, hogy a teljes ütőerővel való küzdelem, a „komba” csak felnőtt versenyzőknek engedélyezett. Itt súlyos sérülések is előfordulhatnak, hiszen bokszcipőben történnek a rúgások, valamint olyan mozgásdinamikája van ennek a küzdősportnak, ami állandó figyelmet és éberséget igényel, és ha egy picit is lankad a figyelem, komoly sérülések keletkezhetnek a felszerelés sajátosságából adódóan. Ma 16 klub képviseltette magát, amelyek jogosultak az elődöntő, illetve a döntő meccsekre – mondta Halász Mihály.

Sara Pejanović a budoklub színeiben versenyzett junior kategóriában. Elmondta, hogy évek óta jár francia bokszra, részt vett már országos, illetve vajdasági bajnokságon is, valamint hozzátette, hogy a válogatottba való bekerülés a célja.

Nyitókép: Izgalmas összecsapásokat láthattak a jelenlévők a junior és a felnőtt kategóriában is (Horváth Attila felvétele)