2024. április 27., szombat

Ünnepeljünk a természetben!

A nagykikindai majálisozókat színes programokkal, vidámparkkal és rengeteg zöld övezettel várják a jövő hét elején. Az ünnep központi helyszíne, ahol kirakodóvásár és vidámpark is várja a kilátogatókat, a Szettamás, a Kvantaška és a Marko Miljanov utcák háromszögében, a Tiszahegyes felé vezető úton, Nagykikinda kijáratánál lesz.

Itt a rendezvények már április 30-án, vasárnap elkezdődnek. A szervezők a gyermekekről sem feledkeztek meg, akik a kültéren felállított színpadon 16 órai kezdettel a Lane Gyermekszínház Bohóciskola című gyerekjátékát tekinthetik meg. 20 órai kezdettel DJ-k szórakoztatják a közönséget, akik a kilencvenes évek legnagyobb slágereit játsszák majd, 21 órakor pedig Ivan Gavrilović énekes lép a színpadra.

A Naša kuća Szociális Védelmi Központ tagjai számára ingyenes jegyeket biztosít a vidámpark minden játékára.
Pénteken a legtöbb közkedvelt nagykikindai zöld övezetet kitakarították, levágták a füvet, összegyűjtötték a szemetet, csütörtökön kullancsirtást is végeztek. Miroslava Narančić, a nagykikindai önkormányzat környezetvédelmi, vidéki és mezőgazdasági titkárságának titkárnője reményét fejezte ki, hogy a hétvégi kirándulók ezeket a zöld övezeteket ugyanúgy fogják hagyni, mint ahogyan találták azokat.

– Mint minden évben, a kirándulóhelyeken az idén is helyezünk el szemeteskannákat és nagyobb konténereket. A majálisozók figyelmét felhívjuk arra, hogy vigyázzanak a környezetükre, és vegyék figyelembe azt, hogy a fák és a kint lévő asztalok és padok élettartama véges – tette hozzá a titkárnő.

Azokat a kirándulókat, akik a Simić szállás mellett döntenek, még a két évvel ezelőtt kihyelyezett piknikasztalokkal, padokkal várják. A terület tulajdonosai felhívták a figyelmet arra, hogy új szemeteskannákat is elhelyeztek a területen, és remélik, hogy a látogatók rendeltetésüknek megfelelően használni is fogják azokat.

További közkedvelt kirándulóhelyek Nagykikindán a majálisozók között a Homokos, a Nagy Park, a Stevančev bara és a régi tópart, de ott a sütögetés nem engedélyezett, figyelmeztetnek a tulajdonosok.