2024. április 26., péntek

Humánus majális

Ismét lesz szervezett majálisozás Kishegyesen – Egész napos zene és változatos programok várják az érdeklődőket

Kishegyesen szép hagyománya van a szervezett majálisozásnak, a járvány óta azonban nem tartották meg. Az idén a Vöröskereszt felkarolta az eseményt, és humanitárius jelleget is adott neki. A kezdeményezéshez csatlakozott az önkormányzat, a helyi közösség, a civil szervezetek és helyi vállalkozók is. Fontányi Andor, a Vöröskereszt községi szervezetének titkára arról számolt be lapunknak, hogy igazán gazdag programmal készülnek a majálisra.

Fontányi Andor

Fontányi Andor

– A majálisi program valójában már április 30-án megkezdődik, így régi hagyomány szerint kétnapos esemény lesz. 17 órától májusfaállítás lesz a tűzoltóotthonban, ezt a programot az önkéntes tűzoltótestület szervezi. Zenés kísérettel fognak májusfát állítani, akárcsak egykoron. Május elsején délelőtt 10 órakor kezdődnek a programok a kishegyesi labdarúgópályán. Lesz népi játszóház, tűzoltó-bemutató, trambulin, lovas kocsikázás és egyéb játékok. 13 órától babgulyás lesz ebédre, amire elővételben tudnak jegyeket venni az érdeklődők, Kishegyesen a Simonyi pékségben, illetve a 063/813-6127 és a 061/250-1691 telefonszámon tudnak érdeklődni. Fontos tudnivaló, hogy egész napos zenei kínálat várja a látogatókat, 10 órától lemezlovasok szolgáltatják a zenét, 17 órától Keresztes Denisz zenél, 20 órától pedig az AcoustrinX rockegyüttes ad koncertet – számolt be a titkár, majd arról is szólt, hogy a majálisi program igazi összefogással jött létre. A Vöröskereszt vállalta a koordinációt, mivel jótékonysági rendezvényről van szó.

– Az elmúlt időszakban volt több humanitárius jellegű rendezvényünk, és a majálist is ilyen céllal szervezzük meg. A teljes majálisi program bevételéből hátrányos helyzetű gyerekek számára szervezünk kirándulást. Hogy hány gyereket tudunk elvinni, az majd az esemény után fog kiderülni. Ebből az alapszándékból indult ki a kezdeményezés, amihez rögtön csatlakozott Kishegyes község önkormányzata és a kishegyesi helyi közösség. Emellett a civilek is mellénk álltak, így a szervezésben partner a Nők Kishegyesi Fóruma, a Kishegyesi Nyugdíjas-egyesület, a Maronka Károly Önkéntes Tűzoltótestület, a Kishegyesi Kismotoros Banda, a Kishegyesi Nagycsaládosok Egyesülete és a Possession Hagyományőrző Egyesület. Ezek a civil szervezetek nemcsak a szervezésbe, hanem a programok lebonyolításába is bekapcsolódnak – mondta el Fontányi, majd hozzáfűzte, hogy a kezdeményezéshez a helyi vállalkozók is csatlakoztak, és ki-ki a lehetőségeihez mérten támogatja.

Név szerint az Agrokons, Papp Mihály és Etelka zöldségkereskedése, a Big Chick, az Aqua Queen és a Patos-ČA, a Simonyi pékség, a Wood And More fűrésztelep és az Utasi Sound & Light. Két magánszemély, Süli Szilveszter és Tóth Antal is hozzájárul az esemény sikeréhez, ők fogják kocsikáztatni a gyerekeket és az érdeklődőket. A titkár azzal zárta gondolatait, hogy az idei majális a közigazgatás, a civilek és a vállalkozók összefogásának nagyon szép példája lesz, ami igazi humánus célt szolgál.

Nyitókép: Lakatos János felvétele