2024. április 26., péntek

Tündérmese manókkal

Magyarkanizsa községben népszerűsítik a zeneiskolát

A Magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola mindig is nagy hírnévnek örvendett. A tanulók megannyi díjat hoztak el hazai és külföldi versenyekről, köztudott és közismert volt az intézmény jó híre és sikeressége. Most rendhagyó módon népszerűsítik a zenét, a zeneiskolát és a hangszeres játékot a községben. Magyarkanizsán egy héten át szerveznek nagyon érdekes programokat, majd a falvakba is ellátogatnak, hogy minél több diáknak hozzák meg a kedvét a zeneiskolához.

Hétfőn tündérmesét játszottak el manókkal a Cnesa színpadán, kedden hangszerbemutatót tartottak, és a hét folyamán még több eseményre várják a gyerekeket. Hogy pontosan mire, arról a Magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola igazgatója, Atyimcsev Judit számolt be.

– Úgy gondoltuk, hogy egy kicsit megszakítjuk a hagyományt, és a hagyományos hangszerbemutatónkat, ami minden évben ilyenkor történik, új köntösbe öltöztetjük. Más módon, reményeink szerint még érdekesebbé téve tesszük meg ezt most. Nyílt hetet tartunk a zeneiskolában, sok színes programmal. Hétfőn a Művészetek Háza nagyszínpadán mutatkoztunk be, ahová a kisiskolásokat és az óvodásokat vártuk. A Tündérmese című előadást mutattuk be, aminek az a különlegessége, hogy kizárólag mozdulatokkal és zenével kommunikálunk. Kedden délután a zeneiskolában mutattuk be az intézményt, és játékos foglalkozásokba kapcsoltuk be az érdeklődőket. Szerdán a Cnesa kisszínpadán a Tisza Menti Gitárosok Találkozóját tartottuk meg, ahol törökkanizsai, adai és zentai diákok is jelen voltak. Pénteken délután négykor pedig vonós hangversenyre kerül sor, ahová magyarországi vendégek érkeznek. A jövő héten, május 4-én Horgoson mutatjuk be a Tündérmese zenét, 5-én pedig Kispiacon – mondta a kétszáz tanulós intézmény igazgatónője, amely intézményben több hangszeren lehet tanulni.

Zongora, harmonika, gitár, hegedű, cselló, klarinét, fuvola és szólóének szakok vannak a magyarkanizsai zeneiskolában, amire nagyon várják az újabb jelentkezőket is. Hogy kedvet kapjanak, érdemes bekapcsolódni a nyílt hétbe, ami nem kötelezi a tanulókat semmire, viszont felkeltheti az érdeklődésüket a zeneiskola iránt. 

Nyitókép: Részlet a bemutatóról