2024. március 28., csütörtök
NAGYKIKINDA

Tavaszköszöntő és ökohét

Nagykikindán a Kulturális Központ szervezésében 1999 óta rendezik meg a Tavaszköszöntő nevű rendezvényt. Ma huszonnegyedik alkalommal kerítenek rá sort.

A rendezvény legközkedveltebb része a Babamászás, ami 11:30-kor a központ előtti téren kezdődik. Mint azt megtudtuk Tanja Nožicától, a központ igazgatóhelyettesétől, már tizenegy babát regisztráltak a versenyre.

– Szabad térre tervezzük a programjaink lebonyolítását, nem jósoltak ugyanis esőt. Ha ez másképp alakulna, a babák versenyét áthelyezzük a központ épületébe. Egyelőre tizenegy résztvevő jelentkezett erre a versenyszámra, de a szülők csütörtökön a délelőtti órákban is regisztrálhatják a piciket – mondta el Nožica, majd hozzátette, hogy a program délután 15 órakor az óvodások és az általános iskolások tavaszköszöntő előadásával zárul.

A Környezetvédelmi, Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Titkárság által szervezett ökohét is ezekben a napokban aktuális. Szintén ma tartják ennek a rendezvénynek a legérdekesebb részét, az ökoálarcosbált és felvonulást a város főterén.

A jelmezes óvodások délelőtt 10 órai kezdettel vonulnak fel a belvárosban. Ezúttal is lesz ökovetélkedő az ötödik osztályos általános iskolások számára, amit holnap, pénteken 10 órai kezdettel tartanak meg a föld napja alkalmából.