2024. április 25., csütörtök

Sportnap és sikerélmény

Sportnap és sikerélmény

A martonosi focipályát szombaton benépesítették a cserkészek, akik több busszal érkeztek Vajdaság szinte majdnem minden szegletéből. A találkozó egész napos programja a sportra épült, de a legfőbb cél azonban mégis csak a cserkészet népszerűsítése és a közösségben töltött idő volt.

A szervezők közül a szabadkai napos tiszt, Hevesi Nikoletta mesélte el a helyszínen, hogy miért gyűltek össze most épp Martonoson.

– A sportnapot vajdasági szövetségi szinten szerveztük meg. Jöttek falvakból és városokból, kicsiktől a nagyokig a cserkészek. A felnőttek délelőtt a falu nevezetességeivel, látnivalóival is megismerkedtek, a gyerekek pedig korosztályokra osztva stafétajátékokban vettek részt – mesélte Hevesi Nikoletta.

A száz résztvevő Szabadkáról, Horgosról, Muzslyáról, Gunarasról érkezett és szemmel láthatóan kiválóan érezték magukat. Az utánpótlás neveléséről és toborzásról is szólnak ezek a programok, melyek kedvet adhatnak a gyerekeknek ahhoz, hogy a szabad idejüket hasznosan töltsék, például cserkészettel, ahol rosszat nem tanulhatnak.

Nyitókép: Pihenés a cserkésznek is jár (Jenei Klementina felvétele)