2024. április 23., kedd
NŐI VB-SELEJTEZŐ

Irány Skandinávia!

A szerb és a magyar válogatott is kettős győzelemmel jutott ki a november 30. és december 17. között sorra kerülő, dán, norvég és svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokságra. A szerbek a Törökországban aratott magabiztos győzelmet követően hazai pályán ugyan gyengébben kezdték a mérkőzést, az első félidő során sokat hibáztak, így a törökök tartani tudták velük a lépést – a szünetben mindössze két gól volt a hátrányuk –, a második játékrészben viszont kidomborodott a felek közti különbség, és Uroš Bregnar együttese hétgólos győzelemmel zárta a meccset. A magyarok idegenben négy találattal múlták felül Izlandot, így hazai pályán a megnyugtató előny tudatában játszhattak. Remekül indítottak, jó védekezésüknek, ügyes labdaszerzéseiknek és gyors góljaiknak köszönhetően hamar elléptek, s végig magabiztosan vezettek.

A 32 csapatos vb 29 résztvevője már biztos (Dánia, Svédország, Norvégia, Franciaország, Montenegró, Hollandia, Magyarország, Horvátország, Csehország, Németország, Szerbia, Szlovénia, Ukrajna, Lengyelország, Románia, Spanyolország, Angola, Kamerun, Kongó, Szenegál, Argentína, Brazília, Kína, Japán, Irán, Kazahsztán, Koreai Köztársaság, Chile, Paraguay), az észak-amerikai és karibi térség képviselőjének kiléte a júniusi kontinensbajnokság alkalmával dől el, az utolsó két helyet pedig a nemzetközi szövetség szabadkártyával tölti fel.

A magyarok továbbjutása egy pillanatig sem forgott veszélyben (Fotó: MTI)

A magyarok továbbjutása egy pillanatig sem forgott veszélyben (Fotó: MTI)

Női vb-selejtező, visszavágók: Szerbia–Törökország 32:25 (továbbjutott: Szerbia, 65:49-es összesítéssel), Magyarország–Izland 34:28 (tj.: Magyarország, 59:49), Görögország–Németország 20:36 (tj.: Németország, 33:75), Szlovénia–Olaszország (tj.: Szlovénia, 64:46), Horvátország–Szlovákia 31:18 (tj.: Horvátország 56:41), Koszovó–Lengyelország 20:32 (tj.: Lengyelország, 68:42), Spanyolország–Ausztria 26:24 (tj.: Spanyolország, 54:52), Portugália–Románia 24:28 (tj.: Románia, 63:44).

A Partizan kiejtette a Veszprémet

A Partizan a visszavágón is megverte a Veszprém juniorcsapatát a SEHA-liga negyeddöntőjében, így kettős győzelemmel jutott a legjobb négy közé a sorozatban. A Vojvodina ugyanakkor mindkétszer alulmaradt a Vardarral szemben, így búcsúzott.

Férfi SEHA-liga, negyeddöntő, visszavágók: Veszprém–Partizan 19:21 (tj.: a Partizan 60:43-as összesítéssel), Vojvodina–Vardar 26:32 (tj.: a Vardar, 70:51).

Nyitókép: A magyarok továbbjutása egy pillanatig sem forgott veszélyben (Fotó: MTI)