2024. április 25., csütörtök

Tisztes csókai helytállás

A női Szuperliga elődöntőjének első mérkőzésén a Csóka a várakozásoknak megfelelően vereséget szenvedett a Novi Sad együttesétől, ugyanakkor a Tisza-partiak a vártnál komolyabb ellenállást tanúsítottak. A parti két sima hazai vereséggel indult, Ivana Milovanović Makszuti Anettától, Mészáros Izabella pedig Bezzeg Rékától kapott ki. A harmadik párharc viszont csókai szépítést hozott: Ambrus Krisztina magabiztos játékkal győzte le a nála jóval esélyesebbnek kikiáltott Tijana Jokićot. A negyedik és az ötödik összecsapásban is sikerült szettet lopni a hazaiaknak: Orosz Nikoletta Bezzeg, Ambrus pedig Makszuti ellen nyert egy-egy játékot. A visszavágót április 29-én rendezik.

A Csóka és a Novi Sad csapata az elődöntő első mérkőzésén

A Csóka és a Novi Sad csapata az elődöntő első mérkőzésén

– Nem kell elfeledni, hogy a Novi Sad vesztett mérkőzés nélkül nyerte meg az alapszakaszt, s mivel profi csapatról van szó, túl merész álmokat a rájátszásban sem lehet ellenük dédelgetni. A mi lányaink amatőrök, hiszen egyetem és munka mellett versenyeznek, s épp ezért elégedettek lehetünk a látottakkal, hiszen egy helyenként szoros, érdekes meccset vívtunk az újvidékiekkel, s annak is nagyon örülünk, hogy piciny termünkben több mint száz szurkoló buzdított bennünket. A jelen realitása most ez, meglátjuk, a jövőben mi történik – nyilatkozta Kormányos László, a csókaiak szakmai koordinátora.

Női Szuperliga, elődöntő, 1. mérkőzés: Csóka–Novi Sad 1:4 (Ivana Milovanović–Makszuti Anetta 0:3, Mészaros Izabella–Bezzeg Réka 0:3, Ambrus Krisztina–Tijana Jokić 3:0, Orosz Nikoletta–Bezzeg 1:3, Ambrus–Makszuti 1:3).

Nyitókép: A Csóka és a Novi Sad csapata az elődöntő első mérkőzésén