2024. április 25., csütörtök

Életeket mentettek a TSC játékosai a porviharban

Ahogyan arról beszámoltunk, tegnap 14 óra körül a Topolya és Szabadka közötti útszakaszon hatalmas, legalább 14 gépjárművet érintő tömegbaleset történt a hatalmas szélben kialakuló porviharban.

A Mozzartsport portál tájékoztatása szerint a helyszínen jelen volt a topolyai TSC labdarúgóklub öt focistája is, akik, miután észrevették, mekkora a baj, azonnal tenni próbáltak a további tragédia elkerüléséért, és a sérültek megsegítésére siettek.

Goran Antonić, Josip Čalušić, Nenad Filipović, Martin Mirčevski és Ifet Đakovac épp az edzésről utaztak hazafelé, amikor a baleset közvetlen közelébe kerültek a borzalmas látási viszonyok közepette.

– Teljesen le kellett lassítanunk, de majdnem ütköztünk mi is. Ezután megálltunk az út szélén, és siettünk jelezni a többi érkező autónak, hogy álljanak meg, mert ezek szemmel láthatóan nem vették észre a balesetet. Azonnal hívtuk a mentőket, a rendőrséget és a tűzoltókat is, majd a sebesültekhez siettünk megnézni, hogy vannak – mesélte Antonić, a csapatkapitány.

Nyitókép: Borzalmasak voltak a látási viszonyok (Molnár Edvárd felvétele)