2024. április 26., péntek

Fontos az összefogás

Megállapodást kötött a tartomány és a Vajdasági Női Vállalkozók Egyesülete

A női vállalkozók megerősítése céljából tagnap a tartományi kormány épületében együttműködési szerződést írt alá a Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság a Vajdasági Női Vállalkozók Egyesületével.

Nenad Ivanišević tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár elmondta, hogy ismét gazdagabbak lettek egy partnerrel.

– A tartományi titkárság évek óta támogatja a női vállalkozókat, hiszen az a célja, hogy javítson a hölgyek helyzetén a gazdaságban. Holnap megjelenik a női vállalkozók támogatására vonatkozó pályázatunk. Ha valaki szeretne tájékozódni arról, hogyan alapítson vállalatot, fizessen adót, vagy hogyan jelentse be a munkásokat, a tartományi titkárság minden kérdésére válaszol. A jövőben is azon munkálkodunk, hogy javítsunk a nők helyzetén. A mostani szerződés aláírása is ezt a célt szolgálja – fejtette ki Ivanišević.

Nenad Ivanišević: A tartományi titkárság évek óta támogatja a női vállalkozókat (Fotó: Dancsó Áron)

Nenad Ivanišević: A tartományi titkárság évek óta támogatja a női vállalkozókat (Fotó: Dancsó Áron)

A Szerbiai Gazdasági Kamara is felismerte a Vajdasági Női Vállalkozók Egyesületének jelentőségét, ezért támogatta megalapítását.

Branislava Simonić, a Szerbiai Gazdasági Kamara vállalkozásokkal megbízott szakosztályának igazgatója elmondta, az állam 50 százalékos vissza nem térítendő támogatást nyújt a női vállalkozóknak, a fejletlen térségekben élők számára pedig a támogatás 60 százalékot tesz ki. Reményét fejezte ki, hogy ezáltal hozzájárulnak a női vállalkozók számának növeléséhez.

Svetlana Čavić, a Vajdasági Női Vállalkozók Egyesületének elnöke elmondta, hogy az egyesület nemrég alakult meg, és egyelőre a Dél-bácskai körzetben tevékenykedik.

– Huszonöt éve foglalkozom gyermekruházat gyártásával, és tudom, hogy nem könnyű egy vállalkozást elindítani, valamint az évek során kitartani. Ezért hálás vagyok a tartományi titkárságnak, hogy felismerte a női vállalkozók jelentőségét. A Szerbiai Gazdasági Kamara jóvoltából a termékeimet tavaly bemutathattam Dubaiban, az Expo világkiállításon. Fontos, hogy a vajdasági női vállalkozók összefogjanak, mivel egyedül nehéz boldogulni a piacon. Ha összefognak, a hazai termékeiket külföldön is értékesíthetik. A Vajdasági Női Vállalkozók Egyesületének az a célja, hogy támogassa a női vállalkozókat, ugyanis csak az együttműködés vezethet a sikerhez. Fontosnak tartom, hogy a női vállalkozók Szerbiában maradjanak és itthon érvényesüljenek – fogalmazott Čavić.

Nyitókép: Nenad Ivanišević: A tartományi titkárság évek óta támogatja a női vállalkozókat (Fotó: Dancsó Áron)