2024. április 25., csütörtök
NBA

Az elvesztegetett karriercsúcs

Az alapszakasz végéhez közeledve egyre nagyobb jelentősége van minden hátralévő meccsnek. Tudja ezt a Jason Kidd által szakvezetett Dallas is, amely továbbra is szenved, amióta Kyrie Irving megérkezett a franchise-hoz. A pályán kívüli botrányairól ismert klasszis ezúttal Luka Dončić nélkül ment harcba a fegyverügye miatt továbbra is Ja Morant hiányában felálló Memphishez, ahol a texasiak utóbbi hat meccsükből negyedik vereségüket könyvelhették el. A Grizzlies továbbra is a nyugati második helyre pályázik, a Mavericks azonban már a playinhelyekre csúszott, és a hajrában legalább annyira kell hátra-, mint előrefigyelniük.

Kell ezt tenniük többek között a legutóbb New Yorkban diadalmaskodó Minnesota miatt, amely a régen látott hatalmas tolongás egyik fontos szereplője. A Timberwolves pontzuhatagos meccsen gyűrte le a Madison Square Gardenben a Knickset, amelynek soraiban Julius Randle így keserédes új karriercsúcsot ért el 57 ponttal. A Minnesota az egymás hegyén-hátán sorakozó csapatok kellős közepén foglal helyet, pillanatnyilag épphogy elcsípné a bejutási minitornát érő utolsó, 10. helyet, néhány nap leforgása alatt azonban minden a feje tetejére állhat: a 6., biztos rájátszásszereplő Golden State és a 12. New Orleans között egyetlen vereség a különbség, és ebből a hét gárdából csak öt folytathatja a viaskodást az alapszakasz után.

Randle tör kosárra Kyle Anderson (balról) és Rudy Gobert között (Fotó: Beta/AP)

Randle tör kosárra Kyle Anderson (balról) és Rudy Gobert között (Fotó: Beta/AP)

NBA, alapszakasz: Charlotte–Indiana 115:109, Philadelphia–Chicago 91:91, 2 h. u. 105:109, New York–Minnesota 134:140, Houston–Golden State 108:121, Memphis–Dallas 112:108, Utah–Sacramento 128:120.

Nyitókép: Randle tör kosárra Kyle Anderson (balról) és Rudy Gobert között (Fotó: Beta/AP)