2024. április 20., szombat
BIRKÓZÁS – U23-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG

Losonc Szabolcs éremért küzdött

A 2023-as esztendő első nagyversenyén, az U23-as Eb-n tegnap este megszületett az első magyar érem, miután a kötöttfogás 87 kg-jában Losonczi Dávid lengyel, ukrán és török ellenfelet legyőzve bejutott a döntőbe, ahol a dán Bisultanovval csapott össze. A magyar nem volt esélytelen, de nem szabad elfeledni, hogy ellenfele felnőtt Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmes. A belgrádi döntőben a szerb színekben versenyző Datunasvili győzte le 6:2-re, de ugyancsak a szerb fővárosban Losonczi bronzérmes lett.

Tegnap a további öt súlycsoportban is megkezdődtek a küzdelmek, s ahogy az várható is volt, Szőke Alex (97 kg) szépen haladt a kitűzött cél felé: az elődöntőig örmény, lengyel és török ellenfelet vert meg, a négy között pedig a litván Venckaitis volt a riválisa, akivel szintén nem volt gondja (6:0), így a döntőben az azeri Ahmadijevvel küzdhet meg ma az aranyért. Számunkra még örömtelibb hír volt, hogy Losonc Szabolcs (55 kg) szerencsés vesztesként a vigaszágra került, ott diszkvalifikálták azeri ellenfelét, Haszanovot, így a magyarkanizsai tegnap este a bronzéremért küzdhetett meg a török Çakırral! Szabolcs sajnos ezen a meccsen sem tudott semmilyen ellenállást tanúsítani, így végül az 5., de végül is pontszerző helyen zárt…

Losonc Szabolcs legyőzője, az örmény Manvelyan döntős volt, s ezzel a magyarkanizsainak is esélyt adott (Fotó: UWW)

Losonc Szabolcs legyőzője, az örmény Manvelyan döntős volt, s ezzel a magyarkanizsainak is esélyt adott (Fotó: UWW)

Branko Kovačević (82 kg) is szőnyegre lépett, de korántsem olyan sikerrel, mint tavaly, amikor bronzérmet nyert Plovdivban. A nyolcaddöntőben még legyőzte a dán Heint, de a következő meccsén már 5:3-ra kikapott a finn Sarkkinentől.

Ma a nők is megkezdik a versenyt, 76 kg-ban a szintén magyarkanizsai Nagy Fanni is szőnyegre lép, a negyeddöntőben az ukrán Alpjejeva lesz az ellenfele.

Nyitókép: Losonc Szabolcs legyőzője, az örmény Manvelyan döntős volt, s ezzel a magyarkanizsainak is esélyt adott (Fotó: UWW)