2024. április 20., szombat

Györe némettel kezd

Györe László első ellenfele Indian Wellsben a német Oscar Otte lesz, akivel 1:1-re áll az egymás közötti mérleg: Györe még 2014-ben egy futures tornán győzött, a német pedig három évvel később a Roland Garros selejtezőjében, szoros meccsen vágott vissza. Ha a zentai játékos nyerni tud, a második körben az orosz Karen Hacsanovval mérkőzhet. Filip Krajinović csaknem esélytelen az amerikai McKenzie McDonald ellen, akitől tavaly Dubajban kapott ki. A 26. kiemelt Miomir Kecmanović a rajton erőnyerő, a 2. fordulóban pedig minden bizonnyal Stan Wawrinka következik. A magyar Fucsovics Márton az amerikai John Jeoffrey Wolfot kapta, aki ellen tavaly Bécsben veszített, Bondár Anna pedig az ukrán Darija Jasztremszka ellen kezd, akitől 2017-ben Dunakesziben ITF-tornán kapott ki.

Györe László (Fotó: espreso.co.rs)

Györe László (Fotó: espreso.co.rs)

Ha a férfiaknál a legjobb 16 jutna tovább, a nyolcaddöntőben a következő meccsek lennének műsoron: Alcaraz–Carreno, Auger-Aliassime–Hurkacz, Fritz–De Minaur, Rune–Sinner, Medvegyev–A. Zverev, Ruud–Hacsanov, Rubljov–Norrie, Cicipasz–Tiafoe. A nőknél az eszményi negyeddöntőben a Świątek–Garcia, Dzsabir–Kaszatkina, Pegula–Szakari, Szabalenka–Gauff mérkőzések következnének, bár Jelena Ribakina talán ott lehetne Kaszatkina helyett.

A selejtező rajtján egy-egy magyar és szerbiai nyert. Kiesett Dušan Lajović és Jani Réka, a tábláért az éjjel Gálfi Dalma a brit Katie Swannal, Olga Danilović pedig a szlovén Kaja Juvannal csatázott.

INDIAN WELLS. – 1000-es mestertorna, selejtező, 1. forduló, férfiak: Sandgren–Lajović 6:2, 4:1 – feladás. Nők: Gálfi–Konjuh 6:3, 6:2, Danilović–Golubic 7:5, 1:6, 6:4, Hovde–Jani 6:3, 6:2.
ANTALYA. – Challenger, 1. forduló: Marozsán–Zekić 6:1, 7:5, Valkusz–Kirkin 6:3, 6:2.
LUGANO. – Challenger, 1. forduló: Ritschard–Piros 3:6, 6:4, 7:5.
BOCA RATON. – Női ITF-torna, selejtező: Sztarodubceva–Jokić 6:4, 6:1.

Nyitókép: Györe László (Fotó: espreso.co.rs)