2024. április 26., péntek

Ki képviselheti Szerbiát az idei Eurovíziós dalfesztiválon?

Ma este derül ki, hogy ki képviseli Szerbiát az Eurovíziós Dalfesztiválon, amit idén Liverpoolban rendeznek meg. A két elődöntő során 16 előadót választottak ki a nézők, közülük kerül ki a győztes.

A döntőben három újvidéki versenyző is jelen lesz. A Gift zenekar a Liberta című számmal lép fel. Filip Baloš a Novi plan drugi san című dalát adja elő, de színpadra áll a népszerű Frajle női zenekar is a Neka, neka című dallal.

A döntőt Stefan Shy nyitja meg a Od jastuka do jastuka című dalával, majd Boris Subotić lép fel Nedostupan című dalával. Őt követi Nadia Devojka tvog dečka számával. A Duo Grand Viva la Vida című művét adja elő. Nadja, a verseny legfiatalabb résztvevője ötödikként lép színpadra Moj prvi ožiljak na duši dalával. Az újvidéki Frajle együttest követően a Hurricane formáció mutatkozik be Zumi zimi zami számával, majd a Chegi&Braća Blues zenekar lép színpadra Svada ili kavga dalával. Kilencedik lesz a Džipsi a Greh dallal, majd Luke Black Samo mi sa spava száma következik.

A döntőben hallhatjuk még Princ Cvet sa Iskota és Filarri Posle mene című számát is, de fellép az Empathy soulprojekt Indio és Zejna Rumba című dalával.

A döntő 21 órakor kezdődik a Szerbiai RTV egyes csatornáján. A nézők SMS-ben szavazhatnak kedvenceikre. A közmédia korábban bejelentette, hogy a szavazatokból befolyt összeget humanitárius célra fordítják.

Nyitókép: Az első válogató hangulata (Fotó: Szerbiai RTV)