2024. április 26., péntek

A hatékonyabb jogérvényesítésért

Igor Crnobarac alpolgármester és Milan Marinović, a közhasznú információk és személyi adatok biztosa pénteken részt vett az első, újvidéki biztosi iroda megnyitóján, a Šupljikac vajda utca 21. alatti irodahelyiségben.

Igor Crnobarac örömének adott hangot amiatt, hogy Újvidék az első, olyan önkormányzat Belgrádon kívül, ahol a közhasznú információk és személyi adatok biztosa megnyithatta irodáját.

– A városi önkormányzat azonnal felismerte a kezdeményezés jelentőségét és megfelelő helyet biztosított a munkavégzésre, hozzájárul ezzel a város polgárainak a hatóságokkal való, jobb összeköttetéséhez. A városközponthoz közeli helyiséget minden költség nélkül és a felhasználó igényeihez igazodva adtuk át. Köszönettel tartozom a biztosnak azért, hogy a területi irodák megnyitásának folyamatát a mi városunkban kezdte meg. Ez mindannyiunk érdeke, de leginkább az újvidéki polgároké, akik ilyen módon mostantól könnyebben érvényesíthetik a törvényben foglalt jogaikat – mondta Crnobarac.

A biztos belgrádi székhelyén kívül ez az első megnyitott iroda, de tervbe vettek további két iroda megnyitását Nišben és Kragujevacban.

Milan Marinović elmondta, hogy az újonnan megnyitott iroda kapcsolódási pontot jelent a polgárok, a hatalmi szervek, a sajtó és mások számára is, itt feltehetjük kérdéseinket.

– Megtaláltuk a közös hangot Újvidék városának vezetőivel és gyorsan megegyezésre jutottunk, így olyan helyiséget kínáltak fel a számunkra, amely tökéletesen megfelel a biztos igényeinek. Minden túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy történelmi pillanat szemtanúi vagyunk, Belgrádon kívül most már Újvidék és a vonzáskörzetébe tartozó települések polgárai is érvényesíthetik azon jogaikat, amelyeket a biztos védelmez – fogalmazott Marinović.

Nyitókép: novisad.rs