2024. március 19., kedd
TORDA

Karácsonyra készülnek

A tordai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület karácsonyi műsorát ma 17 órai kezdettel tartják meg. Az ünnepség keretében fellépnek az egyesület tagjai, majd kiosztják a karácsonyi csomagokat, amelyeket a bégaszentgyörgyi önkormányzat biztosított. A legkisebb gyermekeket otthonaikban keresi meg a télapó.

Az ünnepi ráhangolódás már az adventi időszak elején elkezdődött Tordán. A helyiek ugyanis, az idén először, bekapcsolódtak az élő adventi kalendárium programjába, amelynek keretében huszonnégy napon keresztül egy-egy családi ház ablakában jelennek meg a napokat jelző számok. Az adventi kalendáriumok ablakai mindennap látogathatóak 17 és 19 óra között, a megadott címen.

December 17-én pedig kézműves foglalkozást szerveztek a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület tagjai, a résztvevők elsősorban karácsonyi díszeket készíthettek. Egy nagyon jó hangulatú, meghitt délelőttjük volt a gyermekeknek, amellyel lehetőségük nyílt ráhangolódni a közelgő ünnepekre. A gyermekeknek Dobai Anikó csoportvezető, Balázs Katalin, a Petőfi Sándor Program ösztöndíjasa és férje, Balázs József segítettek a foglalkozás lebonyolításában.

Nyitókép: Csoportkép is készült a foglalkozás végén (Fotó: facebook.com)