2024. április 27., szombat

Magyarkanizsán készültek a fiatalok

A Vajdasági Asztalitenisz-szövetség szervezésében Magyarkanizsa adott otthont a négynapos edzőtábornak, amelyen a tartomány, a boszniai Szerb Köztársaság és Horvátország legtehetségesebb fiataljai vettek részt. Az antalfalvi (Kovačica) Slavija és a vajdasági korosztályos válogatott edzője, Daniel Toađer elmondta, négy tréner vezetésével mintegy húsz tehetség készült együtt, fiúk és lányok egyaránt érkeztek a táborba.

– A vajdasági szövetség évente legalább két összetartást szervez, Magyarkanizsán különösen jól érezzük magunkat, hiszen minden feltétel adott a gördülékeny munkához, ráadásul a helyi klub vendégszeretete páratlan. A fiataloknak minden ilyen alkalom nagyon sokat számít, és elengedhetetlen a megfelelő fejlődésük szempontjából. Naponta két edzésünk volt, reményeink szerint ilyen hozzáállással a jövőben a nemzetközi porondon is fel tudjuk venni a többiekkel a versenyt. Utánpótlásban nincs hiány, ugyanakkor rengeteg munkára van szükség, hogy a tehetséges játékosok a maximumot tudják nyújtani. Szerencsés helyzetben vagyunk, gyakorlatilag minden klub rendelkezik egy-két kiemelkedő fiatallal, célunk, hogy nekik megteremtsünk minden lehetőséget – hangsúlyozta Toađer.

Pillanatkép a magyarkanizsai edzőtáborból (a szerző felvétele)

Pillanatkép a magyarkanizsai edzőtáborból (a szerző felvétele)

A helyi egyesület elnöke, Hegedűs Ferenc hozzátette, manapság ritka, hogy egy klub ilyen jó feltételekkel rendelkezik, de az önkormányzatnak a hála Magyarkanizsán minden adott a zökkenőmentes munkához.

– Az ehhez hasonló edzőtáborokat már négy éve nálunk bonyolítja le a tartományi szövetség, ugyanakkor a gyerekek külföldre is eljutnak a segítségükkel, idén Trebinjében és Opatijában edzőtáboroztak korábban. Városunk igazán büszke lehet az edzéskörülményekre, egyedül annak örülnénk még inkább, ha egyre több gyerek bekapcsolódna a klub munkájába – tette hozzá Hegedűs.

Nyitókép: Pillanatkép a magyarkanizsai edzőtáborból (a szerző felvétele)