2024. április 19., péntek

A negyedik gyertyát is meggyújtották a felsőhegyiek

A Felsőhegyi Önkéntes Központ és a Felsőhegyi Népdalbarátok Klubja szervezésében a negyedik gyertyát is meggyújtották a Zenta községhez tartozó település adventi koszorúján.

A keresztény szimbolika szerint az adventi koszorú formája Isten örökkévaló szeretetét jelképezi, az örökzöld ágak (leggyakrabban fenyő) a reményt és az életet, a gyertyák pedig a növekvő fényt, Jézus eljövetelének közeledtét. A negyedik, lila színű gyertya a szeretet jelképezi és Keresztelő Szent Jánosra is utal, aki Jézus eljövetelét hirdette és előkészítette az utat az emberek szívéhez.

A felsőhegyiek adventi koszorúján a negyedik gyertyát este 5 órakor, közvetlenül a délutáni szentmise után gyújtották meg a felsőhegyi római katolikus templom bejáratánál. A gyertyagyújtásra pedig Szabó Dékány Zsófia kántor és énekesnő vezette közös énekléssel invitálta meg a lakosokat a Felsőhegyi Népdalbarátok Klubja, amelynek a tagjai ezt követően betlehemi pásztorjátékukat is előadták.

Az ünnepi műsort követően az önkéntes központ aktivistái friss kürtőskaláccsal, forralt borral és teával kedveskedtek a jelenlévőknek.

Nyitókép: Horváth Zsolt felvétele