2024. április 23., kedd

Luxemburg ellen kell bizonyítani

A szerb női asztalitenisz-válogatott csütörtöki, Ausztria felett aratott meglepetésgyőzelmét követően pénteken, a csapat-Európa-bajnoki selejtező 3. fordulójában mondhatni minden visszatért a „rendes kerékvágásba”. Az osztrákok az első összecsapás fiaskóján okulva változtattak a felálláson, és a második párharc során már a legendás Liu Jiát is bevetették, aminek eredményeként a Surján Szabina, Izabela Lupulescu és Tijana Jokić alkotta szerb válogatottnak még szettet sem sikerült nyernie a házigazdákkal szemben, és sima, 0:3-s vereséget szenvedtek.

„Számítottunk rá, hogy ezúttal már Liu is asztalhoz áll, ami lényegi változást hozott az osztrákok hozzáállását és játékát tekintve. Szabinának Solja ellen még lett is volna esélye, hiszen nyolc szettlabdát is elszalasztott, ötöt az első, hármat a harmadik szett során. Ha akkor megszerezzük a vezetést, talán az egész mérkőzés másként alakul. Izabela ugyan jobban játszott Polcanova ellen, mint csütörtökön, a tisztes helytálláson kívül másra azonban ez sem volt elég, ahogy Tijana játéka sem Liu ellen. Összességében elégedettek lehetünk az 1:1-gyel, nem marad más hátra, mint Luxemburg ellen kiharcolni az Eb-részvételt” – értékelt a pénteki találkozót követően Boris Vukelić szövetségi kapitány.

Surján Szabina nyolc szettlabdát veszített Amelie Solja ellen (Fotó: Helmut Ploberger)

Surján Szabina nyolc szettlabdát veszített Amelie Solja ellen (Fotó: Helmut Ploberger)

Eredmény: Szerbia–Ausztria 0:3 (Surján Szabina–Amelie Solja 0:3 (18:20, 6:11, 11:13), Izabela Lupulescu–Sofia Polcanova 0:3 (7:11, 7:11, 5:11), Tijana Jokić–Liu Jia 0:3 (8:11, 4:11, 4:11)).

Nyitókép: Surján Szabina nyolc szettlabdát veszített Amelie Solja ellen (Fotó: Helmut Ploberger)