2024. április 23., kedd

Elkezdődött a 2022 perces foci

A zentai sportcsarnok ad otthont a kispályás labdarúgó tornának

Szombaton 9 órakor vette kezdetét a 2022 perces foci elnevezésű labdarúgó torna a zentai sportcsarnokban. A Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fóruma két év kényszerpihenő után szervezte meg ismét a hagyománynak számító rendezvényt. A focitorna 2022 percen keresztül zajlik, a kezdőrúgásra szombaton 9 órakor került sor, az utolsó meccset pedig vasárnap 18 óra 42 perckor fújják le. Kiss Nándor, a VMSZ Ifjúsági Fórumának elnöke nyitotta meg a rendezvényt és köszöntötte a jelenlévőket, valamint sok sikert és izgalmas játékot kívánt. Hozzátette, hogy túljelentkezés volt a 32 csapatos tornára, nagyon sokan szerettek volna még részt venni ezen az eseményen.

– A csapatok Vajdaság számos településéről, valamint Magyarországról érkeztek, hogy összemérjék a focitudásukat. A csapatok 10 fősek, valamint a pályán 5+1-es felállásban játszanak a fiatalok. A meccsek kétszer 10 percig tartanak, a döntők és az elődöntők pedig kétszer 12 percesek lesznek. A csoportkörök szombaton éjfél után érnek véget, tehát ilyenkor nem sok alvás jut a játákosoknak. Nagyon örülünk, hogy újra megtudtuk szervezni ezt az eseményt, mindig nagyon jó a hangulat és izgalmasak a mérkőzések. A résztvevőknek napi háromszori étkezést biztosítunk, ezzel is azt szerettük volna elérni, hogy a csapotok semmiben se szenvedjenek hiányt és ne kelljen elhagyniuk a sportcsarnokot – fogalmazott Kiss Nándor.

A szervezők sok szeretettel várnak minden érdeklődőt a zentai sportcsarnokban egészen vasárnap estig. Az eseményt Zenta, Topolya és Magyarkanizsa község önkormányzata, valamint magánvállalkozók támogatták.

Nyitókép: A korai kezdés ellenére izgalmas mérkőzéseket láthatott a közönség (Gergely Árpád)