2024. május 4., szombat

Megvalósul a helyiek álma

Hamarosan megkezdődik a törökkanizsai sportcsarnok építése

Igor Mirović tartományi kormányfő és Radovan Uverić Törökkanizsa (Novi Kneževac) község elnöke tegnap aláírta a törökkanizsai sportcsarnok építésére vonatkozó megállapodást. A projekt megvalósítására 638,7 millió dinárt különítenek el a tartományi költségvetésből.

A szerződés aláírását követően Mirović kifejtette, a következő hetekben elkezdődik a sportcsarnok építése.

– Az új csarnok 2400 négyzetméteres és körülbelül 450 férőhelyes lesz. A projekt kivitelezése három ütemben zajlik majd, és várhatóan 2025-re készül el. Célunk, hogy minden vajdasági község rendelkezzen olyan sportcsarnokkal és olyan feltételekkel, amelyek megfelelnek az iskolák, a sportegyesületek és a rekreációs igényeknek. Terveink szerint Titelen és Karlócán (Sremski Karlovci)
folytatjuk majd a munkát – mondta Mirović.

A tartományi kormányfő kitért arra is, hogy az elmúlt években Törökkanizsán felújították a vízhálózatot, a Művelődési Központ épületét, valamint az egyik óvodát is.

Radovan Uverić kiemelte, a helyiek évtizedek óta álmodoznak egy sportcsanokról.

– Végre megvalósíthatjuk a lakosok álmát. Törökkanizsa azon kevés települések egyike, ahol még soha nem épült sportcsarnok, ennek ellenére több sportegyesülettel és rengeteg játékossal büszkélkedhetünk. Sajnos jelenleg a téli hónapokban nem tudunk megfelelő feltételeket biztosítani az edzésekhez. Az új csarnok mindenképpen hozzá fog járulni a sikeresebb felkészüléshez, illetve a jobb eredmények eléréséhez – mondta a község elnöke, aki megköszönte a tartományi kormány jelentős beruházását.

A csarnok a mozgássérültek számára is elérhető lesz. Könnyen megközelíthető helyen épül, elegendő parkolóhellyel.

A szerződés aláírásán Miloš Maletić, a Vajdasági Nagybefektetési Igazgatóság igazgatója és Nenad Ognjanović, a projektet kivitelező Intek cég igazgatója is részt vett.