2024. április 25., csütörtök

A sport városa

A székvárosban vasárnap tartották meg a 30. Újvidéki Maraton elnevezésű futószámot. Az időjárás kimondottan kedvezett a futóknak, akik a Limán városrészben és a rakparton szaladtak, több kört megtéve. 880-an rajtoltak különböző távokon, a férfi mezőny legjobbjának, azaz leggyorsabbjának az apatini Atlétikai Klub tagja, a 27 éves Đuro Borelj lett, aki a maratoni távot 2 óra 28 perc és 6 másodperc alatt teljesítette.

A katonatiszt ezzel az eredménnyel országos bajnok lett. A női konkurenciában egy zombori sportolónő, Tijana Kabić remekelt, ő 3 óra 24 perc és 27 másodperc alatt futotta le a 42.195 méteres távot. Újvidék a sport és a fiatalság városa, ennek az irányvonalnak a jelentőségéről beszélnek az önkormányzati politikusok nap mint nap.

Maratonfutók a Razzia áldozatai rakparton – a futószámnak köszönhetően  autómentes napot élvezhettek a folyóparton élők (Fotó: Szeli Balázs felvétele)

Maratonfutók a Razzia áldozatai rakparton – a futószámnak köszönhetően autómentes napot élvezhettek a folyóparton élők (Fotó: Szeli Balázs felvétele)

Rendszeresen támogatják a maratonhoz hasonló sporteseményeket, a futószám kapcsán az elmúlt években már többször is elhangzott a polgármester szájából, hogy a Razzia áldozatai rakpartról nem ártana tartósan kitiltani a gépjárműforgalmat, és ezzel lehetővé tenni a futás, kocogást és sétálást kedvelők számára a Duna-part nyújtotta élmény zavartalan élvezetét.