2024. március 28., csütörtök
XII. SZABÓ ISTVÁN-EMLÉKTORNA, CSÓKA

Andris megkoronázta idényét

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg Csókán a Szabó István-emléktornát a város néhai legendás asztalitenisz-edzőjének tiszteletére, az iskola tornatermében pedig ezúttal is szép számmal gyűltek össze a fiatalok az egész hétvégén át zajló versenyre. A királyszámnak tekinthető legidősebb fiúk döntője stílszerűen a szombat esti program végére maradt, amikor már csak ezen az egy asztalon zajlott a játék. A mérkőzést nagy érdeklődéssel figyelte Temerin legismertebb magyar játékosa, a saját fia karrierjét is egyengető Pető Zsolt is, elvégre egy fiatal klubtársa is érdekelt volt a fináléban. Az idén a korosztályos országos bajnokságot is megnyerő Orosz András a verseci Dušan Vezmarral játszott szoros mérkőzést, és 1:2-es hátrányból fordítva tudott végül győzni a temerini fiú.

„Nehéz meccsre számítottam, mert az egész napot itt töltöttük a teremben, aminek során öt mérkőzést is le kellett játszanom – nyilatkozta lapunknak a győztes. – Én és Dušan jól ismerjük egymást, már sok döntőt játszottunk egymással, de eddig mindig én kerültem ki győztesként. A fő erőssége a kiugrásból való indítása, amit nagyon erősen meg tud húzni, és nehezen tudok rá reagálni.” A győzelem után azonban a nagyobb trófeát nem ő, hanem apja, idősebb Orosz András vehette át a legjobb edzőnek járó elismerésként, ami annak szimbóluma, hogy ez a torna Szabó István nyomán legalább annyira szól a trénerekről is, mint a játékosokról.

A 18 év alatti fiúk versenyének dobogósai (Gergely Árpád felvétele)

A 18 év alatti fiúk versenyének dobogósai (Gergely Árpád felvétele)

A fiatal játékos a most kezdődő új versenyszezonban komoly szintlépésre készül, hiszen először játszik majd a szerb Szuperligában.

„A mögöttem lévő szezonban megnyertem a versenyeim 80 százalékát, és örülök, hogy itt is meg tudtam védeni a címemet. Most viszont a Szuperligára készülök, ahol hazai csapatom, a Temerin színeiben fogok versenyezni. Szeretnék jól szerepelni, de nehéz meccsekre számítok, hiszen mindenki legalább olyan szinten van, mint én, szóval az biztos, hogy rengeteg edzésre lesz szükségem.”

A legidősebb lányok döntőjében a Crvena zvezda játékosa nehezen viselte a vereséget Sara Radak ellen (Gergely Árpád felvétele)

A legidősebb lányok döntőjében a Crvena zvezda játékosa nehezen viselte a vereséget Sara Radak ellen (Gergely Árpád felvétele)

A döntők eredménye, 10 év alattiak, fiúk: Nikolov Noel (TSC)–Egri Dominik (TSC) 3:2 (6, –1, 14, –6, 7). Lányok: Varga Hanna (Csóka)–Varga Laura (Temerin) 3:1 (6, –8, 2, 7). 18 év alattiak, fiúk: Orosz András (Temerin)–Dušan Vezmar (Milenium) 3:2 (7, –6, –4, 4, 6). Lányok: Sara Radak (Novi Sad)–Dušica Todorović (Crvena zvezda) 3:0 (9, 6, 10).