2024. március 28., csütörtök

Szabad egyetemi férőhelyek őszre

A második iratkozási körre szeptember elsején és másodikán jelentkezhetnek az érdeklődők

Az Újvidéki Egyetem fakultásaira 2022/2023-as tanévben összesen 16 207 leendő elsőéves hallgató iratkozhat be, ebből 8352 jövendő egyetemista állami költségen tanulhat tovább, 7855 pedig önköltségen. Az első beiratkozási kört követően az egyetemi és főiskolai karokon közzé tették a fennmaradt szabad férőhelyek listáját. A második pályázati körre szeptember elsején és másodikán jelentkezhetnek a diákok. A felvételi vizsgára a tervek szerint ötödikén és hatodikán kerül sor, az ezt követő iratkozás pedig szeptember 30-ig tart.

Az Újvidéki Egyetem alapozó szaktanulmányai közül egyedül az Orvostudományi Karon nem maradt szabad hely. A Műszaki Tudományok Karán 25 állami költségvetéses és 64 önköltséges hely maradt betöltetlen. A második körben a Sport és Testnevelési Karra 18 míg a Természettudományi–Matematikai Karra 25 hallgató iratkozhat be önköltségre.

Alapképzésen az Újvidéki Egyetem Mezőgazdasági karán 262 szabad hely maradt, amelyből 130 államilag támogatott. A Bölcsészettudományi Karon a 289 helyből 85 államilag támogatott, itt a Magyar Nyelv és Irodalom Tanszéken a fennmaradt 11 szabad helyből 6 tandíjmentes. A Technológiai Karon 69 betöltetlen férőhely maradt, melyből 52 államilag támogatott.

A második pályázati körben a Jogtudományi Karra 218 diák iratkozhat be, mindannyian önköltségen tanulhatnak tovább, csakúgy mint az Orvostudományi Karon, ahol 18 önköltséges szabad hely maradt. A Műszaki Tudományok karán 199 szabad férőhely maradt, ebből 30 államilag támogatott, a Közgazdasági Karon pedig a 176 szabad helyből 29 hely szintén az állami költségvetés terhén valósul meg. A Természettudományi–Matematikai Karon 303 hely áll a hallgatók rendelkezésére, melyből 205 állami támogatású. A Művészeti Akadémián összesen 40 szabad hely maradt a második körben, itt 11 leendő hallgatónak tudnak tandíjmentes férőhelyet biztosítani.

A szabadkai Építőmérnöki Karon a második körre 73 szabad férőhely maradt, amelyből 50 államilag támogatott, míg 23 önköltséges. A nagybecskereki Mihajlo Pupin Műszaki Tudományok Karán 212 szabad férőhelyet lehet még betölteni, melyek közül 93 államilag támogatott. A Sport- és Testnevelési Karon 1420 önköltséges hely maradt, a Pedagógiai Karon 75 hallgatót várnak még, itt 64 gólya tanulhat államilag támogatott formában. A szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon 37 szabad hely maradt, a leendő pályázók közül még 9 hallgató tanulhat az állami költségvetés terhén.

Osztatlan egyetemi képzési formában az Orvostudományi Karon 29 önköltséges szabad hely maradt, a Természettudományi–Matematikai karon 126 hely, melyből 109 államilag támogatott.

A felvételizők bővebb információt az adott egyetemi karok hivatalos honlapján találhatnak.