2024. április 16., kedd
TEREPMOTOROZÁS

Észak-bácskai sikerek a szerbiai bajnokság rajtján

A legjobb szerbiai terepmotorosok az idén „munkával" ünnepelték a munka ünnepét, az országos motokrosszbajnokság 2022-es idényének első futamát ugyanis pont május 1-jén rendezték meg.

Az ariljei versenyen remekül szerepeltek az oromi motorosok, akik közül a tavalyi bajnok Cseszkó Márk pályarekorddal lett futamgyőztes az MX 2-es kategóriában.

A legkisebbeknél, az MX 65-ös kategóriában Krajnović Aleksandar az elrontott rajt után nagyot küzdve felkapaszkodott a dobogó legalsó fokára, az MX Open kategóriában Lackó Roland a 2. helyet szerezte meg a nagy visszatérő, a kispiaci Császár Tamás mögött, az MX 3-asoknál pedig Krajnović Davor a 4. pozíciót kaparintotta meg.

A 80 versenyzőt felvonultató megmérettetésen jól szerepelt Saghmeister Gábor is, a leghíresebb vajdasági magyar motoros az MX S kategóriában kettős győzelemmel végzett az élen, míg csapattársa, Víg Dávid az MX 85-ös mezőnyben szerezte meg az 1. helyet. A szerb terepmotoros-bajnokság két hét múlva folytatódik majd, a második versenynapot május 13. és 15. között Globariban rendezik meg.