2024. április 20., szombat

Udovičić segítséget ígért Magyarkanizsán

Vanja Udovičić ifjúsági és sportminiszter Dane Basta szakterületi tartományi titkár társaságában a minap az Észak-bánáti régióban tett látogatást, ahol a helyi politikai képviselőkkel több sportlétesítményt és iskolát is meglátogatott Magyarkanizsán, Nagykikindán, Adán és Moholon. Udovičić Kanizsán megtekintette a Partizan Sport- és Rekreációs Központot, ahol az utóbbi időben jelentős befektetések valósultak meg az épület felújítása terén.

Nebojša Rakić, Magyarkanizsa község polgármester-helyettese emlékeztetett, hogy Udovičić miniszter valamivel több, mint egy éve járt már a Partizanban, amely azóta az illetékes tartományi titkárság támogatását is élvezi, és ahol cselgáncscsarnokot terveztek felépíteni. Azóta nyílttéri edzőterem és kosárlabdapálya létesült a helyszínen. A befektetés értéke 4,3 millió dinár, ebből a minisztérium 3 milliót biztosít.

– Sok sportoló, illetve klub használja, ezért is nagy a jelentősége – tette hozzá Rakić.

Udovičić a Shark Úszóklub tagjaival a kanizsai medencénél (Milorad Mitrović felvétele)

Udovičić a Shark Úszóklub tagjaival a kanizsai medencénél (Milorad Mitrović felvétele)

A Magyarkanizsai Gyógyfürdő medencéjénél Udovičić meglátogatta a helyi Shark Úszóklubot, ahol több mint 50 gyerek sportol. A miniszter további támogatást ígért az egyesületnek.

– Örülök, hogy megvalósultak a tavalyi ígéreteink, és hogy a magyarkanizsai fiatalok modern körülmények között sportolhatnak – mondta. Udovičić kitért arra is, hogy az egészségnek és a rekreációs sportnak mindig előtérben kell lennie. – Örömömre szolgál, hogy megismerhettem a Shark tevékenységét, valamint a rehabilitációs központ munkáját, a célunk a további segítség lesz. Megállapodtunk az úszókkal a további támogatásról, hiszen nagy eredményeket tudnak felmutatni. Az ilyen projekteken keresztül is arra mutathatunk rá, hogy mennyire törődünk az összes generáció jövőjével, és mennyire szeretnénk, hogy a sportolóink kimagasló eredményeket érjenek el. Hiszen a bajnokok ilyen helyeken születnek, mint amilyen Magyarkanizsa is.