2024. április 24., szerda
2021 LEGJOBB SPORTOLÓI – MAGYARKANIZSA

Az akadémia uralma

Február végén a magyarkanizsai városházán tartott ünnepségen kihirdették a 2021-es év legjobb községbeli sportolóit, a legjobb csapatát és edzőjét, valamint újdonságként egy életműdíjat is átadtak. Mivel tavaly épült fel és kezdte meg működését a város eddigi legnagyobb sportberuházását jelentő Vajdasági Birkózóakadémia, ehhez pedig a Potisje Birkózóklub újabb eredményes éve is társult, nem csoda, hogy ennek a sportágnak a képviselői vitték el a serlegek nagy részét a pionír, kadét, junior és felnőtt korosztályban. A férfiaknál Petrović Dejan kapta a trófeát, aki az egyetem mellett már nemcsak a sportot űzi, de önmaga továbbképzésére is nagy figyelmet fordít, hiszen birkózóbírói vizsgára és felsőfokú angol nyelvvizsgára is készül. A nőknél Fábián Anna lett a befutó, aki tavaly a belgrádi U23-as világbajnokságon egészen az 5. helyig jutott, ráadásul strandbirkózásban is kipróbálta magát, amiben szerbiai bajnok lett.

A győztesekről a klubok által benyújtott nevezések alapján a községi sportszövetség döntött. A kiválasztás végső fordulójáig jutó sportolók is elismerő oklevélben részesültek, a serlegeket pedig a helyszínen adta át Fejsztámer Róbert polgármester, a Magyarkanizsai Községi Sportszövetség elnökeként ténykedő Borsos Csaba, valamint a sporttal megbízott polgármesteri tanácsnok, Baráth Zsolt.

Egy csoportban a díjazottak (Gergely Árpád felvétele)

Egy csoportban a díjazottak (Gergely Árpád felvétele)

Bár csak a díjazottak kaptak meghívást az eseményre, mégsem sejtette minden meghívott, hogy díjazott lesz. Bálint Zoltán őszinte meglepődéssel vette tudomásul, hogy életműdíjjal tüntették ki a Vajdasági Birkózóakadémia létrejötte érdekében tett fáradhatatlan munkájáért. „Az elismerés mindig jó érzés, de az ember nem ezek miatt dolgozik, hanem azért, mert szívügyének érzi a feladatát. Számomra ezt a feladatot a birkózás jelenti, hiszen 16 éves korom óta, lassan már 50 éve ezzel foglalkozok. Már 18 éves koromtól kezdve tagja voltam különféle sportfórumoknak, mindig is szerettem közösségben, közös célokért dolgozni. Ennek lett a legutóbbi eredménye a birkózóakadémia épülete, illetve maga az akadémia, hiszen már működik is” – mondta Bálint Zoltán.

2021 legjobbjai, pionírok: Újhelyi Balázs (birkózás), Nagy Lara (kajak). Kadétok: Rekecki Botond (birkózás), Újhelyi Evelin (birkózás). Juniorok: Losonc Szabolcs (birkózás), Blaskó Zsanett (boksz). Felnőttek: Petrović Dejan (birkózás), Fábián Anna (birkózás).

A legjobb edző: Kormos Rudolf (Magyarkanizsai Úszóklub). A legjobb csapat: Magyarkanizsai Kézilabdaklub – M12. A legsikeresebb klub: Potisje Birkózóklub. Életműdíj: Bálint Zoltán, a Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány ügyvezetője.

Ennyi díjat kaptak a birkózók (Gergely Árpád felvétele)

Ennyi díjat kaptak a birkózók (Gergely Árpád felvétele)