2024. április 24., szerda

Krunić tíz helyet javított

Aleksandra Krunić a szlovéniai Portorožban nemcsak a selejtezőn jutott túl, hanem nyert az 1. fordulóban is, amivel tízhelynyi javításhoz elegendő pontot szerzett, és az élőben alakuló ranglistán a 166. helyet foglalja el. Krunić a 2. fordulóban a 20 éves és a ranglistán 103. szlovén Kaja Juvannal mérkőzik, aki a rajton az első kiemelt horvát Petra Martićot lepte meg.

A héten az ATP-nél a legmagasabb szinten játékszünet van, a jövő héten pedig a franciaországi Metzben és a kazah Nur-Szultanban rendeznek 250-es tornát. A benevezési listák szerint az előbbin Fucsovics Márton, az utóbbin pedig Krajinović, Lajović, Györe és Kecmanović is érdekelt.

PORTOROŽ. – A női torna 1. fordulójában: Krunić–Falkner 6:3, 6:1, Juvan–Martić 6:3, 6:4, Zidanšek–Ferrando 6:1, 6:1, Paolini–Jasztremszka 7:6, 4:1 – feladás, Putinceva–Cristian 6:4, 6:4, Kalinina–Errani 7:6, 6:2.

LUXEMBOURG. – A női torna 1. fordulójában: Osztapenko–Niemeier 6:2, 6:2, Szasznovics–Curenko 7:5, 7:6, Vondroušová–Van Uytvanck 6:2, 6:3, Dijasz–Schmiedlová 6:0, 1:6, 6:4.

SZCZECIN. – A challenger 1. fordulójában: Ribakov–D. Petrović 6:1, 6:2.

CALDAS. – A női ITF-torna 1. fordulójában: Kostić-Stevanović–Anderson 6:7, 6:3, 4:4 – félbeszakadt. @sz = cs.

KÉTSÉGES BARTY INDULÁSA A WTA-VB-N
Kétségessé vált a címvédő és világelső Ashleigh Barty indulása a női teniszezők novemberi világbajnokságán. Edzője, Craig Tyzzer elmondta, hogy Barty számára nem szerencsés az időpont, mert részvétele veszélyeztetné a felkészülését a januári ausztrál nyílt bajnokságra, ugyanis Mexikóból hazatérve – a járvány miatt – kéthetes karanténra köteleznék.

Ashleigh Bartynak pihenőre van szüksége (Fotó: Beta/AP)

Ashleigh Bartynak pihenőre van szüksége (Fotó: Beta/AP)

Hozzátette, mivel a kínai Sencsen helyett Guadalajara lesz a helyszín, 1500 méteres tengerszint feletti magasságban zajlik majd a torna, ahol nyomásmentes labdákat használnak, amelyek normál körülmények között nem pattognak.

„Nem a legjobb reklámja a világ legjobb játékosainak, ha olyan labdával játszanak, amivel még soha, olyan körülmények között, ahogyan még soha, egy olyan országban, ahol nem szoktak, és olyan magasságon, ahol még soha. Ezt nevetségesnek és ijesztőnek tartom" – magyarázta Tyzzer.

Az edző kifejtette, hogy játékosa – aki az amerikai nyílt bajnokságon csupán a 3. fordulóig jutott – fizikailag és szellemileg is kimerült, ennek ellenére októberben még elindul Indian Wellsben, de utána pihennie kellene.