2024. április 23., kedd

Határhelyzet: Egy utas rosszul lett, mentőkocsi szállította el

A nagy melegben legalább négy órát várakoznak az autósok a szerbiai oldalon, és nem sokkal kevesebbet a magyar oldalon, jelenti a Szerbiai RTV.

A köztévé tudósítójának jelentése szerint az utasok elkeseredettek, a nap folyamán a mentősök beavatkozására is szükség volt, amikor a nagy melegben egy magyar állampolgárságú nő rosszul lett. Kórházba szállították. 

A hírösszeállítás szerint négy kilométeresre dagadt a sor a Horgos-Röszke autópálya-határátkelőhelyen, a nap végére várhatóan már Kelebiánál és a kisebb átlépőkön is nagy lesz a tumultus.

Amint arról már korábban is hírt adtunk, már a reggeli órákban, sőt az elmúlt napokban is nagy volt a torlódás a szerb-magyar határátkelőkön, főként a hazatérő vendégmunkások és a nyaralásból visszatérő turisták miatt. 

A szombat délutáni jelentések szerint csak Horgosnál 45.000 utas lépett át 24 óra alatt. Az autópálya határátlépőjének tehermentesítése érdekében a rendőrség már a délelőtti órákban kénytelen volt átirányítani a forgalmat Kelebia irányába, ahol a délutáni órákra már szintén hatalmas kocsisor alakult ki. 

Horvátország irányába Batrovcinál is fokozódott a forgalom, a jelentés szerint ott két órát vesztegelnek az utasok, Észak-Macedónia felé Preševónál másfél órát, míg a montenegrói legfrekventáltabb átlépőn fél órát várakoznak az utasok.