2024. március 28., csütörtök

FRISSÍTETT - Nagy a forgalom Szerbia határátkelőin: áldozatot is követelt a várakozás

Július második hétvégéjén is hatalmas torlódás alakult ki a határátkelőkön, erre a lehetőségre már előre figyelmeztettek az illetékesek.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Magyarországgal határos átkelőkön most nem az országból kifelé, hanem a befelé igyekvőknek kell várakozniuk, ez a kora délutáni órákban egy órás veszteglést jelentett.

Annak ellenére, hogy a szerbiai oldalon teljes kapacitással működnek a határátkelők, Észak-Macedónia és Görögország irányába, valamint a bolgár határátkelőkön is nagy a tömeg, jelenti a Szerbiai RTV. 

Preševónál (itt az elmúlt éjszaka 12.500 utas kelt át), és Gradinánál (ahol 24 óra alatt 30.000 utas lépte át a határt) is egy órás a várakozás.

A szerb-horvát határon is nagy a forgalom, mintegy 6000 gépjármű és 20.000 fő lépte át az átkelőhelyek valamelyikét.

A beszámolók szerint egyébként fennakadások nélkül folyik az átléptetés, legalábbis a szerbiai oldalon igyekeznek a legkisebb procedúrával feltartani a forgalmat. Az elemzők szerint évek óta július a legforgalmasabb hónap, ugyanis a szerbiai, de a külföldi turisták közül is sokan indulnak útnak ilyenkor. Törökország és Görögország, valamint a horvát és montenegrói tengerpart a legkedveltebb úti célok. 

Emiatt mind a határátkelőhelyeken, mind az autópálya fizetőkapuinál torlódásokra lehet számítani. 

Elhunyt egy férfi a Horgos-Röszke határátkelőn

Szombat délben, a Horgos-Röszke autópályánál található határátkelőn életét vesztette egy férfi. Sajtóéresülések szerint a 80 éves, német állampolgárságú, török származású férfi a hőség miatt lett rosszul, miután a gépjárműjével átkeltek Szerbiába.