2024. április 26., péntek

Invictus Challenge

A hétvégén tartották meg a Strandon az Invictus Challenge sportrendezvény-sorozat első futamát
Az Invictus NS 021 Egyesület szervezésében a rendezvény megnyitóján többek között jelen volt Ognjen Cvjetićanin, a városi tanács ifjúsági- és sportügyekkel megbízott tagja, valamint Dane Basta tartományi sport- és ifjúsági titkár is.
Cvjetićanin hangsúlyozta, hogy az Invictus challenge nem csupán a sport szempontjából jelentős, hanem a város idegenforgalmi vonzása tekintetében is kiemelkedően fontos.

– Boldog vagyok, mert sikerült harmadszor is megrendezni az Invictus challenge sportrendezvényt. Az országban ez a legnagyobb, ilyen jellegű sportrendezvény, a látogatóktól sok pozitív visszajelezés érkezett, a Városi Kertészet és az újvidéki önkormányzat vállalták támogatását. Biztos vagyok abban, hogy a versenyzők mindent maguktól telhetőt megtettek annak érdekélben, hogy a közönség is jól szórakozzon – mondta Cvjetićanin.

Nedeljko Rodić főszervező elmagyarázta, hogy a sportrendezvényen kb. 500 versenyző vett részt, nekik 27 akadályt kellett leküzdeniük. Ezek egy részét a fűben, homokban állították fel néhányat a vízben.. Az akadálypálya összességben 2,5 kilométer hosszú.
– Az idén több versenyző jelentkezett, mint tavaly, a 18 és 65 év közötti jelentkezők többek között homokzsákokat cipeltek, falakat másztak, gerendán egyensúlyoztak, kötélen másztak – mondta Rodić.

Az Invictus Challenge sportrendezvény-sorozat három kihívásból áll. A versenyeket három különböző időpontban bonyolítják le, három pályán, ahol különféle, természetes akadályokból kialakított pályán kell teljesíteniük a benevezőknek. A sportrendezvény-sorozaton a játékosoknak az a céljuk, hogy mindhárom kihívásban annyi pontot gyűjtsenek össze, amennyivel a végén összesítettben győzhetnek.