2024. április 20., szombat
ÉVSPORTOLÓJA-VÁLASZTÁS – MAGYARKANIZSA

Eredmények és beruházások

Marina Živković atléta és Slejher Tamás birkózó 2020 legjobb sportolója a községben

A magyarkanizsai városháza nagytermében hétfőn este a községi sportszövetség díszülésén választották meg a 2020-as év legjobb magyarkanizsai sportolóit, klubját és edzőjét. Borsos Csaba, a községi sportszövetség elnöke és Fejsztámer Róbert polgármester külön megköszönte a sportolók teljesítményét a járványügyi nehéz helyzetben, majd kiemelték, hogy a község területén látható beruházások történnek a sport területén, hiszen a birkózóakadémia mellett Adorjánon is épül a stadion, Kanizsán idén megújul a Partizan sportközpont, Horgoson felújítások lesznek a focipályán, és szeretnék megkezdeni a tótfalui sportcsarnok építését is, ugyanakkor ötödével megemelték a kluboknak szánt költségvetési összeget.

A község legjobb sportolója Marina Živković atléta és Slejher Tamás birkózó lett. Marina tavaly a 35 éves országos csúcsot döntötte meg hétpróbában, s ebben a számban Balkán-bajnok lett: „Számomra mindig óriási megtiszteltetés ez a díj, hiszen a munkámat ismerik ezzel el. Egyetemi tanulmányaim miatt klubot kellett váltanom, így már a Vojvodina tagjaként versenyzek tovább, ahol a szakszerű és kemény munkával még jobb eredményeket szeretnék elérni.”

Tamást először választották meg a város legjobbjának, s az ő pályafutásáról tudni kell, hogy elég komoly vállsérülése volt, műteni is kellett: „Tavaly sikerült megnyernem az országos bajnokságot, és bekerültem a bővebb válogatottba. Idén még sikeresebb szeretnék lenni, s álmom, hogy felnőttként egyszer világ- és Európa-bajnokságon léphessek fel.”

A győztesek, pionírok: Nagy Lara (kajak, háromszoros országos bajnok) és Lengyel Kevin (birkózó, többszörös országos bajnok). Serdülők: Fábián Orsolya (birkózó, többszörös országos bajnok) és Berec Dávid (birkózó, korosztályos válogatott). Ifik: Nagy Fanni (birkózó, Balkán- és többszörös országos bajnok) és Losonc Szabolcs (birkózó, országos bajnok, Eb- és Balkán-bajnoki résztvevő). Felnőttek (egyben Magyarkanizsa legjobbjai): Marina Živković (atléta, Balkán- és országos bajnok) és Slejher Tamás (birkózó, országos bajnok és a bővebb felnőttválogatott tagja).

Az év edzője Újhelyi Sándor, a Potisje Birkózóklub szakvezetője. Az év csapata a Nagy Lara/Ladányi Lídia K2 kajak páros, az év legeredményesebb klubja címet pedig ezúttal a Kanizsa Asztaliteniszklub érdemelte ki, amelynek férficsapata az I., a női csapata a II. ligában szerepel.